zastava_OI_london_ambasada

Na 200 dana do Olimpijskih igara u Londonu podignuta zastava OI u ambasadi Velike Britanije
 
Na 200 dana do početka 30. jubilarnih Olimpijskih igara, u dvorištu ambasade Velike britanije u Beogradu, danas je svečano podignuta zastava Olimpijskih igara u Londonu.
Na ovaj način simbolično je otvorena Olimpijska godina i otpočelo odbrojavanje poslednjih 200 dana do početka Olimpijskih igara u Londonu.
Micovic, Paspalj, Devenport 
Zastavu Olimpijskih igara u Londonu svečano su podigli Nj.E. ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalji i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.
U ime Ovim povodom potpredsednik OKS Žarko Paspalj rekao je: „Siguran sam da će London odličnom organizacijom opravdati po treći put povereno domaćinstvo Olimpijskih igara. Jubilarne 30. Olimpijske igre, biće posebne za Tim Srbije jer ćemo u Londonu obeležiti 100 godina od prvog učešća sportista Srbije na Igrama i imati prilku da osvojimo i 100-tu olimpijsku medalju.“
Nj.E. Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport rekao je: „Danas, na 200 dana do početka Igara u Londonu, i zvanično otvaramo Olimpijsku godinu, podizanjem Olimpijske zastave u našoj ambasadi u Beogradu. Veliko nam je zadovoljstvo što su danas sa nama visoki predstavnici naših partnerskih organizacija – Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Srbije“.

 

Povezana vest:  PARAOLIMPIJADA 2012, Šuranji bez plasmana u finale