reprezentacija_srbije_bazen
Vaterpolisti Srbije poraženi na startu Samaridis kupa

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Španije sa 11:10 (1:2, 3:1, 4:4, 3:3), u prvom kolu tradicionalnog turnira „Samaridis kup“ na grčkom ostrvu Hiosu.
Narednu utakmicu na turniru, koji je poslednja provera pred učešće na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu, vaterpolisti Srbije igraju sutra od 19 sati protiv reprezentacije Crne Gore.
Današnji meč odigran je pred oko 300 gledalaca, a sudili su Aleksandresku (Rumunija) i Zuska (Slovačka).

Povezana vest:  Radnički počeo pobedom turnir u Marselju

Srbija: B.Mitrović, A.Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 1, Chuk, Nikić 1 , D.Pijetlović 1, Aleksić, Rađen 1, Filipović 2 , Prlainović 2, S.Mitrović 1, G.Pijetlović.
Španija: Agilar, Garsija, Marsal 1, Širanji, Molina 3, Galjego 1, Malarah 1, Espanjol 2, Vales, Perone 1, Peres 1, Ch.Garsija 1, Lopes.
Igrač više: Srbija 9 (5), Španija 11 (6).
Peterci: Srbija 1 (1), Španija 1 (1).

Povezana vest:  Vujasinović: Pune tribine za prvenac u Ligi šampiona

U „tvrdoj“ i neizvesnoj utakmici rivala koji će se sastati i u prvom kolu evropskog šampionata u Ajndhovenu zasluženo su slavili Španci. Odlučila je njihova bolja i efikasnija igra u drugoj četvrtini, kada su stečenu prednost sačuvali do kraja borbenog susreta.
Srpski vaterpolisti imali su odličan početak i vođstvo od 2:0, ali i grešku u finišu prve četvrtine koju su Španci kaznili golom. Čudan kriterijum suđenja, uz žute kartone obojici selektora, više je pomogao Španiji koja je u nastavku povela sa 4:2.
Kod rezultata 6:6 sudije su neopravdano jednu intervenciju golmana Mitrovića kaznile petercem. Španija je potom povela sa 8:6, Srbija je preokrenula na 10:9, ali je naš tim nakon poravnanja rezultata propustio šansu sa igračem više.
Espanjol je pogodio za konačanih 11:10 i zasluženu pobedu Španaca, nakon što je Prlainović u poslednjem napadu 14 sekundi pre kraja pogodio stativu.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Rumunija pobedila Makedoniju u meču za plasman