vanja_udovicic_vaterpolo

SP ŠANGAJ

Delfini protiv Mađarske za finale

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 10.50 časova igra polufinale Svetskog prvenstva protiv selekcije Mađarske. Najbolji strelac vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović uoči današnjeg polufinala sa Mađarima poručio je da je ključ uspeha u odbrani.

-Moramo da se spremimo za igru Mađara koja će sigurno da bude agresivna, na granici provokacija. Imaju odlične pojedince koji će znati da iskoriste našu i najmanju grešku. Međutim, veliki je ulog u pitanju i spremni smo da pružimo maksimum jer samo tako možemo u finale – rekao je Filipović, koji je do sada na turniru postigao 13 golova.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Rumunije

Kapiten Srbije Vanja Udovičić uveren je da će Mađari ući u meč sa ogromnom motivacijom.

-Odavno nas nisu pobedili u utakmicama ovakvog značaja. Osim sa Olimpijskih igara u poslednje vreme nemaju ni onoliko medalja koliko su želeli. Igraju sa žarom, ali je sigurno da ćemo učiniti sve da im se suprostavimo na pravi način. Sve je otvoreno – istakao je Udovičić.

Živko Gocić upozorava da su Mađari mnogo jači nego prošle godine na Evropskom šampionatu u Zagrebu kada je Srbija izgubila meč u grupi, ali zatim bila bolja u borbi za treće mesto.

-Znamo se odlično, odigrali smo veliki broj utakmica. Sada su pojačani iskusnim igračima, imaju motiv. U svakoj od utakmica imali su periode igre kada su lomili protivnika. Tako nešto ne smemo da im dozvolimo. Moramo da budemo strpljivi, sa disciplinovanim napadom i jakom odbranom – rekao je Gocić.

Povezana vest:  Vaterpolisti protiv Italije 18.januara u Šapcu na startu SL

I Duško Pijetlović smatra da su Mađari najteži mogući protivnik.

-Pokazali su da mogu da nas pobede. Pojačali su se Kišom i Štajnmecom. Sada se igra za medalju i to je do sada naš najteži ispit – kaže Pijetlović.

Selektor Dejan Udovičić još nije siguran da li će Stefan Mitrović moći u bazen, pa najavljuje mogućnost da rezervni golman Gojko Pijetlović zaigra.

Povezana vest:  Radnički slavio protiv Partizana

-Moramo da se spremimo na situaciju sa velikim brojem isključenja. Najveća mi je želja da igrača manje odigramo na dosadašnjem nivou. Mađari upravo sa igračem više obezbeđuju prednost. Ovo je utakmica rivala koji se dobro poznaju, ulog je finale i medalja. Verujem u momke, verujem da ćemo imati snage da odigramo baš onako kako želimo – zaključio je Udovičić.

Inače, Stefan Mitrović je propustio prethodni  trening, ali se posle dve infuzije oseća mnogo bolje i postoji mogućnost da ipak zaigra.

Drugo polufinale između Hrvatske i Italije na programu je od 15 časova.