USA_parada

Svetski dizajneri kreirali uniforme Olimpijaca

 

Uniforme koje su nacionalni timovi nosili na ceremoniji otvaranja ovogodišnjih Olimpijskih igara kreirali su neki od najpoznatijih svetskih dizajnera, među kojima Armani, Prada, Ralf Loren, Stela Makartni. Mnogi iz modne industrije već kažu da Olimpijada u Londonu ima najviše stila, a među najlepše obučenim sportistima bili su Italijani, čije su uniforme dizajnirali Armani i Prada.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, Dva miliona ljudi se prijavilo za kupovinu karata za OI

Stela Makartni i Adidas kreirali su sportsku odeću britanskih olimpijaca u tirkiznim i mornaričkim nijansama plave boje, koju gledaoci međutim nisu mogli da vide jer su na ceremoniji otvaranja nosili belo-zlatne trenerke.

Američki sportisti bili su u mornaričkim blejzerima, belim pantalonama ili suknjama sa beretkama i plavo-crveno-belim maramama, koje je kreirao Ralf Loren.  Uniformu nacionlnih boja za Jamajčane dizajnirala je Sedela Marli, ćerka legendarnog muzičara Boba Marlija.  Modna kuća „Ermes“ bila je zadužena za Francuze, a za olimpijski tim San Marina Salvatore Feragamo.

Povezana vest:  Vlade Divac: Nadam se plasmanu više od 100 sportista u London

Nemački olimpijci su bili zapaženi po tome što njihove uniforme nisu bile nacionalnih boja nego roze i jarko plave boje, dok su Česi nosili svetlo plave kišne čizme „velington“ i bele šortseve. Špancima se nije baš dopala crveno-zlatna uniforma njihovih sportista, koju je dizajnirala ruska kompanija za sportsku odeću Bosco.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijade priliku da pokažu svoj modni ukus imale su i supruge mnogih svetskih zvaničnika, među kojima američka prva dama Mišel Obama, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton, kao i supruga britanskog premijera Samanta Kameron, čiju je haljinu osmislila dizajnerka srpskog porekla Roksanda Ilinčić.

Povezana vest:  Zvonjavom zvona označen početak OI

britanija_parada