padobran_11

Sportisti VSS-a nastavljaju sa takmičenjima
 
Ovog vikenda (28. i 29. jula), u organizaciji Aerokluba „Jagodina“, održaće se  13. Memorijal „Goran Ostojić i svi pali borci“. Ekipe iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije takmičiće se u disciplini skokovi na cilj.
Takmičenje počinje 28. jula u 8h i trajaće čitav dan, do 20h. Sledećeg dana, 29. jula, padobranci će se takmičiti do 15h. Svi padobranski zaljubljenici u nebo će se okupiti na sportskom aerodromu „Barutana“, koji se nalazi četiri kilometra severozapadno od grada. Ovo je ujedno i prvi put posle šest decenija da AK „Jagodina“ organizuje padobransko takmičenje na svom aerodromu. Pokrovitelj čitavog događaja je grad Jagodina.
I dok će se padobranci takmičiti za vikend, vazduhoplovni modelari će krenuti put Slovenije na Svetsko juniorsko prvenstvo. Od 27. jula do 3. avgusta, najbolji modelari juniori će imati priliku da pokažu svoje modele u klasama F1A, F1B i F1P. Srbiju će predstavljati Bojan Gostojić iz AK „Zrenjanin“ zajedno sa svojim ocem Svetozarom Gostojićem, dok će kao predsednik žirija nastupiti Srđan Pelagić, predsednik Potkomiteta za Raketno modelarstvo u CIAM. Da podsetimo, Bojan je prošle godine na istom mestu na Evropskom prvenstvu, osvojio treće mesto u klasi F1B u pojedinačnoj konkurenciji i zlato ekipno.

   

Povezana vest:  Održan Svetski vikend hokeja na ledu za devojčice