OI_london_2012

Nestalo sedam kamerunskih olimpijaca

 

Sedmoro kamerunskih sportista koji su došli na Olimpijske igre u London nestali su i veruje se da su prebegli u Evropu. Kako prenosi Rojters, petoro boksera, plivač i fudbalerka najverovatnije su prešli na stari kontinent iz ekonomskih razloga.

„Ono što je počelo kao glasina ispostavilo se da je istina. Sedmoro kamerunskih sportista koji su učestvovali na OI u Londonu nestalo je iz Olimpijskog sela“, rekao je šef kamerunske misije Dejvid Odžong.

Povezana vest:  Ristiću novo zlato i svetski rekord, Savanović osvojio srebro

Sve je počelo sa rezervnom golmankom ženskog fudbalskog tima Drusilom Ngako. Nekoliko dana kasnije, plivač Pol Ekane Edinge nestao je, zajedno sa stvarima, iz svoje sobe u Olimpijskom selu.

Proteklog vikenda, petorica boksera koji su eliminisani na Olimpijadi – Tomas Esomba, Kristijan Donfak Adžufak, Adbon Mevoli, Blejs Jempu Menduo i Serdž Ambomo pobegli su krišom iz sela.

Povezana vest:  OI 2016, Bolt: Za atletiku je neophodno da pobedim u Rio de Žaneiru

Zvaničnici Međunarodnog olimpijskog komiteta rekli su danas da nisu ni znali da su kamerunski sportisti nestali.

Ovo nije prvi put da sportisti iz Kameruna odu bez dozvole sa nekog međunarodnog takmičenja. Na prošlim frankofonim i igrama komonvelta, kao i na takmičenjima mladih, nekoliko Kamerunaca krišom je napustilo svoju delegaciju.