mersin 201330 DANA DO MEDITERANSKIH IGARA U MERSINU

Za tačno mesec dana, 20. juna u turskom gradu Mersinu svečano će biti otvorene XVII po redu Mediteranske igre, koje će trajati do 30. juna. Srbiju će na ovom izdanju MI predstavljati 154 sportista u ukupno 24 sporta.
Na Mediteranskim igrama u Mersinu očekuje se učešće više od 4000 sportista iz 24 zemlje, kojima će biti dodeljeno 260 medalja u 27 različitih disciplina.
Tim Srbije u Mersinu činiće 154 sportista, predstavnika ukupno 24 sporta (atletika, plivanje, streljaštvo, biciklizam, kajak, veslanje, tekvondo, rvanje, stoni tenis, boks, džudo, mačevanje, jedrenje, badminton, streličarstvo, streljaštvo–leteće mete, dizanje tegova, košarka, vaterpolo, rukomet, odbojka na plaži, karate, skijanje na vodi). Konačni poimenični sastav Tima Srbije za Mediteranske igre biće poznat 5. juna.
Pre četiri godine na Igrama u Peskari, Srbiju je predstavljalo 156 sportista, a osvojeno je 9 zlatnih, 13 srebrnih i 13 bronzanih medalja.
Turski grad Mersin je u ulozi domaćina zamenio grčke gradove Volos i Larisu, koji su prvobitno dobili domaćinstvo ovog takmičenja, imajući u vidu ekonomsku krizu sa kojom se suočila Grčka.

Povezana vest:  OI 2016, Gojko Pijetlović: Svaku utakmicu gledamo kao poslednju