olimpizam kolasinac sa djacima u krusevcu

Kolašinac održao „Olimpijski čas“ u Kruševcu

Evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac održao je danas u Kruševcu „Olimpijski čas“ kojem su prisustvovali učenici tamošnjih osnovnih škola. Učesnici „Olimpijskog časa“ prošli su kroz pet stanica koje simbolizuju kontinente i olimpijske vrednosti: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
On je potom sa starijim osnovcima razgovarao o sportskom razvoju i karijeri.
-Za uspeh u sportu je potrebno uložiti mnogo truda, ali sport vam uvek dvostruko vrati ono što ste uložili. Nadam se da će upravo neko od vas biti predvodnik nove generacije uspešnih atletičara u Srbiji – kazao je Kolašinac.
Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić istakao je da je Kolašinac najbolji uzor mladima.
-Mi u Kruševcu nastojimo da razvijamo sport i da omogućimo deci da se pravilno razvijaju i odrastaju u zdravom okruženju. Drago nam je da smo danas imali tu privilegiju da ugostimo Asmira, koji je istinski šampion i najbolji uzor najmlađima – poručio je Gašić.
Nakon druženja sa najmlađima, Kolašinac je sa gradonačelnikom Kruševca obišao izložbu olimpijskih eksponata „Trenuci za pamćenje“, kao i lokaciju na kojoj će biti izgrađena atletska staza.

Povezana vest:  OI 2016, Maljković: Verujem da ćemo biti prave protiv Kine i Senegala