Srebro za kosarkase SrbijeMEDITERANSKE IGRE 2013
Košarkaši Srbije srebrni na MI u Mersinu

Košarkaši Srbije osvojili su 20. medalju za tim Srbije na XVII Mediteranskim igrama u Mersinu. Iz finala protiv domaćina Turske naši košarkaši izašli su sa srebrnim odličjem. Domaćin je slavio rezultatom 79:62 (21:18, 24:10, 17:19, 17:15).
Imajući u vidu da je u pitanju naša univerzitetska reprezentacija koja će nas predstavljati na predstojećoj Univerzijadi u Kazanju, naši momci napravili su odličan rezultat.
U prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 21:18 naši momci držali su rezultatsku ravnotežu, ali je u drugoj četvrtini reprezentacija Turske koju predvodi Bogdan Tanjević, stekla prednost, prevashodno šutom za tri poena 17/7, koja je do kraja ostala nedostižna za tim Srbije. U jednom trenutku poslednje četvrtine naši momci su uspeli da razliku smanje na 10 poena, ali ne i da završnicu učine neizvesnijom.
-Izuzetno teška utakmica. Turska je bila bolja u odbrani i taj segment igre je presudio. U ovom trenutku i sa ovim sastavom, nismo mogli da budemo ravnopravni. Ponavljale su se neke greške, naročito u odbrani što je nedopustivo. Na kraju u svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni rezultatom i srebrnom medaljom – rekao je Oliver Popović selektor naše univerzitetske reprezentacije.
Najefikasniji u našem timu bili su Nikola Kalinić sa 16 i Miloš Dimić sa 13 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Cemal Nalga sa 14 i Baris Ermis i Šerhat Cetin sa po 13 poena.
Sa srebrnom medaljom košarkaša, Srbija zključno sa petim danom takmičenja, ima 20 osvojenih medalja na XVII Mediteranskim igrama (7 zlatnih, 8 srebrnih i 5 bronzanih).

Povezana vest:  Pariz i zvanično u trci za domaćina OI 2024.