vukovi-vojvode_2009-2_saafAMERIČKI FUDBAL, SAAF
U nedelju spektakl na Adi: Vukovi na Vojvode
Ljubitelji američkog fudbala u Srbiji u nedelju od 14 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji moći će da prisustvuju pravom spektaklu: u trci za novom titulom u Superligi pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala, snage će odmeriti prošlogodišnji finalisti – aktuelni šampioni Vukovi iz Beograda i njihovi gosti, novosadske Vojvode.
Meč, za čiju je ulaznicu potrebno platiti svega 100 dinara, imaće višestruki značaj, jer će pored borbe za prestiž rezultat ove utakmice biti računat i za regionalnu Centralno-evropsku ligu u kojoj su predstavnici Srbije upravo naredni rivali.
Duel dva najbolja tima u Superligi, koja su to dokazala prošle godine a ove nastavila da potvrđuju jer se sa po dve pobede nalaze na deobi liderske pozicije, spektakl je sam po sebi.
Sa jedne strane prvak, ne samo u domaćem takmičenju već i regionalne Centralno-evropske lige američkog fudbala, pojačan Rubenom Drounsom, trkačem njujorških Džajantsa sa kojima je 2008. godine osvojio NFL Superboul a koji je doneo senzacionalnu odluku da dođe u Srbiju i trenerskim poslom počne da se bavi baš u „čoporu sa Ade“.
Sa druge strane Vojvode, koje su prošle godine poklekli na svom terenu u duelu sa Vukovima tek posle spektakularne utakmice i produžetaka, željne su revanša za ubedljiv poraz u superligaškom finalu. Povredama desetkovani Novosađani tada su bili lak plen Beograđana, a dobra vest za njih je da se treninzima ekipe priključio najbolji hvatač Superlige, Jovan Plećaš.
Superliga u američkom fudbalu, nedelja 2. maj
A divizija:
14h Vukovi Beograd – Vojvode Novi Sad
Tabela: Vukovi i Vojvode po 2-0, Legionari, Imperatori, Vrbas i Sombor po 1-2
Ovaj meč direktno će prenositi TV AvalaSport 4.
Povezana vest:  KLIZANJE EP, Pljuščenko dobio dozvolu da nastupi na EP