filipovic i popovic zlato trofej bgd 2010Streličarstvo

Luki Popoviću pripao streličarski „Trofej Beograda“

 

Junioru  mladog beogradskog streličarskog kluba „Elit arčeri“ (čiji je pokrovitelj knjeginja Jelisaveta Karađorđević),  Luki Popoviću pripao je pehar za ukupno najbolji rezultat na tradicionalnom „Trofeju Beograda“ koji je organizovao „Beogradski streličarski klub“ (BSK) uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda na terenima Fudbalskog kluba Trudbenik.

Popović je olimpik stilom za juniore u disciplini FITA 2 puta 70 metara postigao 590 krugova što je bio i u najbolji rezultat takmičenja.

Olimpik stilom u seniorskoj konkurenciji posle raspucavanja pobedio je Predrag Bekić iz Pančeva, drugo mesto pripalo je Marcelu Birđanu iz Vršca, dok je bronzu osvojio Milovan Vujin iz Pančeva. U kvalifikacijama, najbolji rezultat imao je Marcel Birđan od 572 kruga.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, SP U20: Težak poraz Srbije

Kompaund stilom (složeni luk, luk sa točkićima), pobedio je član Kalemegdana Lubiša Urošević, savladavši u finalu Lasla Saboa iz kluba K 2005. Treće mesto osvojio je Danilo Mioković iz Pančeva, koji je u kvalifikacijama imao najbolji rezultat od 690  krugova.

Najbolja takmičarka olimpik stlom bila je Tanja Savić uz kluba NS 2002 sa538 krugova druga je bila Svetlana Nikolić iz Noša sa 514 krugova, dok je treće mesto osvojila Romana Caran iz  kluba NS 2002 sa 371 kruga.

Povezana vest:  BIATLON, Norvežanke dominirale u poteri

U disciplini kompaund za seniorke, posle raspucavanja najuspešnija je bila  Biljan Mitrović, drugo mesto pripalo je Albini Crkvenik, dok je treća bila Radmila Batinić (sve BSK). Albina Crkvenik je bila najbolja u kvalifikacijama sa 548 krugova.

Najbolji junior olimpik stilom bio je Luka Popović sa 590 krugova, najuspešniji omladinac kampaund stilom bio je Petar Skenderović iz kluba K 2005. sa 572 kruga. Olimpik stilom kadetkinja Aleksandra Panajotu iz „Elit arčerija“ osvojila je prvo mesto sa458 krugova. U „Elit arčeri“ je otišla i zlatna medalja, uz državni rekord za mlađe pionire koji je sa 296 krugova postavio Vukan Milivojević.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gruger izašao iz bolnice posle mesec dana

„Elit arčeri“ može da se podiči i prvim mestom  instinktivnim stilom koju je osvojio Dejan Filipović sa 350 krugova.

Najbolje ekipe kompaudn stilom su Pančevo 1 sa 1.970 krugova, drugo mesto pripalo je Pančevu 2 sa 1.862 kruga, a treće BSK sa 1.823 kruga. Olimpik stilom ekipni pobednik je Pančevo 1 sa 1.666 krugova, drugo mesto osvojili su streličari Niša sa 1.577 krugova a treće Šabac sa 1.572 kruga.