vanja udovicic profil okt 2013

Udovičić: Sportu je potreban privatni sektor

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je srpskom sportu potrebna svojinska transformacija i veća uloga privatnog sektora. 
-Želimo da iz tog procesa klubovi izađu zdraviji, a država i novac poreskih obveznika zaštićeni od neracionalnog trošenja, da se zna odgovornost pojedinaca i da se sportisti razvijaju u jednom zdravom I predvidivom okruženju – rekao je Udovičić, a prenosi Ministarstvo omladine i sporta. 
Udovičić se danas u Budimpešti sastao s mađarskim državnim sekretarom za sport Ištvanom Šimičkom, s kojim je razgovarao o poboljšanju saradnje Srbije i Mađarske u oblasti sporta. Ministar je najavio skori početak javne rasprave o izmenama Zakona o sportu. 
-Rad na predlogu zakona se privodi kraju i on će uskoro biti iznet na javnu raspravu. Obići ćemo celu Srbiju, razgovati sa savezima i klubovima, i svi oni moći će da iznesu svoj stav, kritike i predloge tokom javne rasprave. Svi smo svesni da je postojeće stanje dugoročno neodrživo i da su potrebne ozbiljne promene zarad bolje budućnosti srpskog sporta – kazao je Udovičić. 
-Zajednički cilj svih nas mora biti unapređenje sistema, a ne veštačko održavanje postojećeg – dodao je on. 
Udovičić je iskoristio posetu Mađarskoj i da obiđe fudbalske klubove Ferencvaroš i Debrecin i da razgovara s rukovodstvima ova dva kluba. 

Povezana vest:  KUGLANJE, Metalac iznenadio Partizan, Beograd slavio protiv Kraljeva