ministarka_samardzic_markovicMinistarka primila najuspešnije klubove u Srbiji

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković ispratila je danas vaterpoliste i košarkaše Partizana na „fajnal for“ Evrolige i primila vicešampionke Evrope – odbojkašice Crvene zvezde i prvake Evrope – rvače Partizana.

Ministarka Samardžić Marković istakla je da je na ovaj način želela da uvaži uspešne klubove i zahvalila im je što su došli.

-Želela sam da neke uspehe pozdravim, neke sportiste da ispratim na ‘fajnal for’, odnosno da se nađu svi oni koji su najbolji – rekla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Grofovi silno pojačani

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izjavio je da je lepa ideja da se okupe najuspešniji klubovi.

-Prepoznaje se mukotrpan rad. Sve četiri ekipe su postigle sjajan uspeh. Novac nije sve…cali nadam se da će država sistemski pomoći da možemo da nastavimo sa dobrim rezultatima – rekao je Boričić i poželeo vaterpolistima i košarkašima uspeh u završnici Evrolige.

Povezana vest:  KUGLANJE, Banjalučki Borac Integral drugi u Kupu NBC federacije u Splitu

Direktor rvačkog kluba Partizan Rajko Baltić naglasio je da sport i na ovakav način očekuje podršku od države i izrazio nadu da će „zajedno osvajati titule i biti još uspešniji“.

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar ocenio je da bi svi voleli da ima više uspešnih klubova, zahvalio se Ministarstvu na dosadašnjoj podršci i poželeo košarkašima sreću u Parizu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dva puta podela bodova

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović istakao je uoči polaska u Pariz na završnicu Evrolige da je „ljudski nadati se“.

-Nećemo otići na ‘fajnal for’ da se predamo. Šta god da uradimo biće uspeh, već je uspeh. Nadam se da će biti još ovakvih susreta – rekao je Danilović.