divlji_veproviAMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP
Greške koštale Kragujevac
U prvoj utakmici EFAF kupa grupe B, Kragujevac Vajld Borsi poraženi su u Švajcarskoj od domaćih Kalanda Bronkosa rezultatom 45:20 (16:0, 21:0, 2:0, 6:20) i tako propustili šansu da se plasiraju u polufinale ovog prestižnog turnira.
Kragujevčani su platili danak neiskustvu na evro sceni (prvi meč), a trema je uzela svoje u prvom delu igre.Specijalni tim je kiksnuo u dva navrata, sigurni kvoterbek Meni Diaz imao je isto toliko intersepšna, dok je odbrana jedva dolazila do daha.
– Loše smo otvorili meč. Noge su nam se zaledile. Pokušali smo sa varijantom da ja igram hvatača, pošto prvobitni nije pošao zbog pasoša, ali to nije mnogo pomoglo. Specijalni tim, koji je uigravan preko cele godine upravo za ovakve prilike, zakazao je dva puta. Sve što nije trebalo da zakaže, zakazalo je – konstatovao je trener Aleksandar Ristić.
Bronkosi, koji imaju 11 Amerikanaca i dva trenera sa koledža, važe za glavnog konkurenta za osvajanje EFAF Kupa. Samo za ovu sezonu angažovali su šestoricu „otpadnika” sa drafta, koji su predvodili navalu u prvih pola sata (Tisi Robinson i Greg Džons po dva tačdauna).
I pored velikog deficita (37:0), Veprovi se nisu predavali i u nastavku pokazali kakvog su kova.
Ristić je prešao sa risivera na poziciju trkača i krenuo da buši (pet nošenja za 60 jardi), Diaza je konačno počela da sluša ruka (dva tačdaun probijanja i jedan tačdaun pas od 27 jardi ka Janošu Serfozu), a betonski zid u odbrani, nije dopustio više od 20 jardi.
– Iskoristili su naše greške i zasluženo pobedili. Međutim, pitanje je šta bi bilo da je Ristić od starta igrao trkača – zaključio je hvatač Nikola Tomić, koji će karijeru nastaviti u Norveškoj.
Povezana vest:  KUGLANJE, Kristina Ljubenković i Alen Kujundžić prvi na stazama