DUSAN_LAJOVICSERBIA OPEN 2010
Lajović namučio Karlovića

 

Francuz Floran Sera prvi je teniser koji je zabeležio pobedu u glavnom žrebu drugog Serbia Open-a.

Sera, koji je 64. teniser na ATP listi u prvom kolu je bio bolji od Slovaka Karola Beka rezultatom 6:3, 6:3 posle 66 minuta igre.

Francuski igrač će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Viktora Troickog i Ivana Navara, koji se sastaju večeras od 20 časova.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Šarapova izgubila od kvalifikantkinje

KarlovicProgram je na centralnom terenu otvorio Rus Igor Andrejev (50. na ATP listi) koji je nakon problema na početku meča, brzo uspeo da pronađe svoju igru i dođe do trijumfa nad debitantom, Blažom Kavčićem iz Slovenije. Rezultat je glasio 6:3, 6:2.

Dušan Lajović, koji je dobio „vajld kartu“ organizatora pružio je snažan otpor Ivi Karloviću iz Hrvatske, ali je na kraju ipak morao da čestita starijem rivalu, koji je trijumfovao rezultatom 7:6 (7:4), 6:4.

Povezana vest:  Jankovićeva u modelu V. Vestvud na žurci povodom Vimbldona

U prvom setu bilo je neizvesno do samog kraja, međutim, iskusniji rival je zahvaljujući sjajnim servisima uspeo da stekne prednost u setovima nakon taj-brejka. 19-godišnji Lajović se nije predao u nastavku. Ipak, u samoj završnici, u devetom gemu seta, Karlović pravi brejk i u narednom gemu na svoj servis osigurava drugo kolo u kome će igrati protiv Rusa Igora Andrejeva.

Povezana vest:  Halep se povukla sa turnira u Majamiju zbog povrede ramena

Najubedljiviji rezultat zabeležio je Evgeni Koroljev iz Kazahstana, koji je posle samo 55 minuta igre eliminisao Amerikanca Majka Rasela rezultatom 6:1, 6:0.

lajovic_1DUSAN_LAJOVIC_1