Kriket sep-2014KRIKET
Odigrana istorijska utakmica „Terijera“ i CC „Minhen“
 
Kriket klub „Stari grad“ odigrao je prijateljsku utakmicu u formatu 40 overa sa kriket klubom „Minhen“ u Lisičjem jarku koja je završena rezultatom Stari Grad: Minhen 120: 230 all out.
Iako je nemački prvoligaš iz Minhena opravdao ulogu favorita, beogradski „Terijeri“, koje je predvodio kapiten Nebojša Đurić zadovoljni su otporom koji su pružili protiv CC „Minhen“. U ekipi CC „Stari Grad“ posebno su se istakli Boško Didanović, Edi Li Van Renen i Bogdan Dugić.
-Ovo je najbolja ekipa sa kojom smo igrali od početka razvoja kriketa u Srbiji. „Stari Grad“ je danas dobro igrao ali smo i pre utakmice znali da će biti teško protiv kluba „Minhen“ – rekao je Nebojša Đurić.
Ekipa „Minhena“ koju je predvodio Igor Šestin gostovala je u Beogradu u okviru evropske turneje tokom koje su već posetili trinaest zemalja.
-Zadovoljni smo uslovima u kojima smo igrali i prijatno smo iznenađeni da je protivnička ekipa uglavnom bila sačinjena od lokalnih igrača. To je prava retkost. Nadamo se da ćemo uskoro videti ekipu „Stari Grad“ u Minhenu – istakao je na kraju utakmice Igor Šestin.
Prijateljskom utakmicom sa nemačkim prvoligašem počinje i velika akcija Kriket federacije Srbije, Kriket Saveza Beograda i klubova „Stari Grad“ i „Mirijevo“ koja ima za cilj da se jedan od najpopularnijih kolektivnih sportova u svetu približi javnosti, posebno deci srednjoškolskog uzrasta. Tokom sledeće sedmice srpski kriketaši održaće treninge u nekoliko beogradskih gimnazija.
 
Povezana vest:  Deca uz Nemanju Matića uživala na Igrama