Sinisa Mali i Rade Savic vGradonačelnik Siniša Mali sa svetskim prvakom Radetom Savićem
 
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Skupštini grada Beograda Radeta Savića, svetskog i evropskog prvaka u pauer-liftingu i svetskog rekordera u disciplini benč pres, za koga je u Maleziji organizovana manifestacija „Turneja po Maleziji sa Radetom Savićem, svetskim šampionom u pauer-liftingu“.
Savić će se ovom prilikom sastati sa gradonačelnikom Kuala Lumpura, ministrom za sport i omladinu Malezije, sa bivšim premijerom ove zemlje Tun Mahatirom, kao i sa grupom investitora i predstavnicima malezijskih sportskih saveza.
– Ovo je prvi korak ka saradnji između dve zemlje i naša dva grada. S obzirom na važnost i jačinu ove posete, vidimo koliko je naša nacija cenjena u svetu. Verujem da će nas Rade Savić, koji je već postao legenda ovog sporta, predstavljati na najbolji način – rekao je gradonačelnik Siniša Mali nakon sastanka.
S obzirom na to da Kuala Lumpur, glavni i najveći grad Malezije, godišnje ima preko 27 miliona turista, Savić će iskoristiti priliku i da čuje njihova iskustva, ali i da predstavi Beograd i Srbiju.
– Najvažnije mi je da Srbiju i srpsku prestonicu predstavim u najlepšem svetlu i da se vratim sa lepim vestima. Ovom projektu je umnogome doprinela podrška gradonačelnika Beograda i Vlade Republike Srbije i ja im zahvaljujem na tome – kaže Savić.
On dodaje da će se u Maleziji održati i tri najveća seminara iz ovog sporta, kao i to da zvaničnici ove zemlje žele da im Srbija pomogne da se uzdignu u sportu.
– Oni su zainteresovani za razmenu mladih ljudi preko omladinskih zadruga, kao i za to da naši sportski stručnjaci odlaze u Maleziju i da vrše obuke – zaključuje Rade Savić.
Povezana vest:  KUGLANJE, Nevenka i Velimir Joković osvjili titulu šampiona Srbije u miks parovima