kriketlogoKriket deo sportske strane Srbije

Kriket federacija Srbije će učestvovati na III Međunarodnom sajmu sporta koji organizuju Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije na Beogradskom sajmu (Hala 2) od 27. do 29.novembra. Ulaz je besplatan.
Kriket federacija Srbije će organizovati demonstraciju kriketa u petak, 28.novembra sa početkom u 16.30 i tom prilikom upoznati sve zainteresovane posetioce ali i sportske radnike sa osnovnim pravilima jednog od najmasovnijih sportova u svetu.
Osim toga, posetioci će moći i da dobiju korisne informacije o kriketu od iskusnih igrača, trenera i sudija iz zemlje i inostranstva na štandu Kriket federacije Srbije (štand br.67, Hala 2 Beogradski sajam) tokom sva tri dana u periodu od 10 do 19 časova.
Iako se kriket u Srbiji igra još od 2007. godine kada je grupa entuzijasta počela da trenira, tek 2009. godine stvoreni su uslovi da se osnuje Kriket federacija Srbije koja je član Sportskog saveza Srbije i podržana od strane Ministarstva omladine i sporta. Osim domaćih igrača u kriket klubovima igra i nekolicina stranih igrača koji su uglavnom studenti Univerziteta u Beogradu, stipendisti programa „Svet u Srbiji“.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, EFAF, Vitezovi u polufinalu Challenge kupa