Generalna skupstina ENGSOSvečano otvorena XVIII Generalna skupština ENGSO

 

XVIII Generalna skupština ENGSO (Evropske nevladine sportske organizacije) koja se održava u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i pod pokroviteljstvom ministarstva Omladine i sporta, danas je svečano otvorena u hotelu Continental.

 

Članovima Skupštine ENGSO obratili su se predsednik OKS Vlade Divac, pomoćnik ministarke omladine i sporta Goran Kreclović, a predsednica ENGSO, Birgita Kervinen je imala čast i da svečano otvori Skupštinu. Gospođa Kirvinen se najpre zahvalila na gostoprimstvu: – Posebno je zadovoljstvo što je ove godine  domaćin Generalne skupštine ENGSO upravo zemlja odakle dolazi generalni sekretar ove organizacije, gospodin Predrag Manojlović.

 

Kao domaćin predsednik OKS, Vlade Divac gostima se obratio rečima: – Veliko mi je zadovoljstvo da vam danas poželim dobrodošlicu u ime Olimpijskog komiteta Srbije, domaćina ovog značajnog događaja i organizacije koja proslavlja 100. godišnjicu svog postojanja. To je razlog iz kojeg smo posebno ponosni što ste vi naši gosti danas.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Odlučuje sutrašnje poslednje kolo

Na kraju svog obraćanja Vlade Divac poželeo je članovima Skupštine upešan rad: – Želim vam niz upešnih sastanaka, zanimljivih diskusija i prijatan boravak u Beogradu.

 

U ime ministarke Omladine i sporta, u ime ministarstva i svoje lično ime, gospodin Goran Kreclović poželeo je dobrodošlicu članovima Skupštine i izrazio zadovoljstvo što što su Beograd i Srbija dobili prilku da ugoste predstavnike ENGSO-a. Prilikom svog obraćanja gospodin Kreclović skrenuo je pažnju na strategiju razvoja sporta u Srbiji i na uspešnu saradnju ministarstva sa Olimpijskim komitetom Srbije, drugim državnim, ali i brojnim sportskim organizacijama u svetu. Poželeo je gostima uspešan rad i dodao: – Nadam se, da ćete ukoliko vam se ukaže malo slobodnog vremena, imati priliku da prošetate Beogradom i vidite da sportski duh živi na ulicama našeg grada i širom naše zemlje.

Povezana vest:  Belorusiji oduzeto Evropsko prvenstvo u biciklizmu

 

Generalna skupština ENGSO okupiće predstavnike svih učesnika ove eminentne organizacije koji će tokom zasedanja rekapitulirati ostvarene ciljeve organizacije, ali što je mnogo važnije, odrediti dalje strateške i operativne ciljeve ENGSO. Obzirom da se ENGSO bavi razvojem sporta u širem smislu na nivou cele Evrope izuzetno je značajno što se ovaj dogadjaj realizuje u Srbiji, posebno sa aspekta trenutnih socijalnih prilika i pojava u srpskom sportu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Švajkard i Dragojlović uručili trofeje i diplome u kampu u Vrbasu

 

Posebnu specifičnu težinu samom dogadjaju daju dve dodatne aktivnosti koje će se realizovati u istom terminu, a to su ENGSO Youth skupština i forum i Seminar „EU i pozicija sporta u Evropi“. Ove dve aktivnosti posebno su značajne za sektore sporta i omladine Srbije obzirom da će pružiti direktne mogućnosti za neposredno uključivanje ova dva sektora u Srbiji u rad i diskusije.