XIII Kup grada - Trofej Beograda 2013 u badmintonu Dragoslav PetrovicXIV KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2014 U BADMINTONU U SUBOTU I NEDELJU, 6. I 7. DECEMBRA

Badminton savez Beograda, Badminton klub Beograd i Badminton klub Clear, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda, organizuju tradicionalni “XIV Kup grada – TROFEJ BEOGRADA 2014 u badmintonu“. Takmičenje će se održati 6. i 7. decembra 2014. godine u Sportskom centru Rakovica (Viševačka 2, Beograd). Seniorski turnir nosi najvišu nacionalnu A kategoriju dok juniorsko takmičenje pripada grupi zvaničnih kupova. Preko 100 najboljih srpskih takmičara iz 13 badminton centara će se nadmetati u svih pet seniorskih i četiri juniorske pojedinačne konkurencije igrača uzrasta do 11 i 15 godina.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Zmajevi odustali od Juniorske lige

Prvog dana program počinje u 11 časova a na „meniju“ su okršaji u seniorskim konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica uzrasta do 11 i 15 godina. Mečevi za medalje se očekuju od 18 časova. Inače, istog dana, pre početka takmičenja održaće se Sudijski kurs Badminton saveza Srbije za sticanje osnovnih sudijskih zvanja. Teorijski deo kursa će biti realizovan od 10 do 11 časova, a svaki od polaznika će imati priliku da praktična znanja prikaže tokom suđenja mečeva. Drugog dana takmičenja, u nedelju 7. decembra, za medalje će se boriti seniori u pojedinačnim konkurencijama. Eliminacioni mečevi počinju u 9:30 časova, dok su finala na programu od 14 časova.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von peta skijašica u istoriji s pobedama u svih pet disciplina

Prijatelji ovog takmičenja su: Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Sportski savez Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije „Yonex“, „Tin šped“ i „Naša Koka Plus“.

Prošle godine seniorske šampionske titule su osvojili: Igor Bjelan (BK Beograd) – konkurencija muškaraca pojedinačno, Nikola Arsić (BK Beograd) i Dragoslav Petrović (BK Zmajevi, Kruševac) – konkurencija muških parova, Sandra Halilović (BK Novi Sad) – konkurencija žena pojedinačno, Nataša Pavlović i Andrijana Stanković (BK Zmajevi, Kruševac) – konkurencija ženskih parova, Jovica Rujević (BK Novi Sad) / Andrijana Stanković (BK Zmajevi) – konkurencija mešovitih parova.

Povezana vest:  Rich Froning četvorostruki šampion sveta u CrossFitu