divlji_veproviAMERIČKI FUDBAL, SAFS, EFAF KUP

Šampioni Srbije Divlji Veprovi pobedili Lacio u EFAF kupu

 

Na stadionu FK Sušica, danas se okupilo oko 700 gledalaca koji su uživali u sjajnoj fudbalskoj predstavi. Aktuelni šampioni Srbije u američkom fudbalu, Divlji Veprovi, savladali su vicešampione Italije, Rome Lazio Marines rezultatom 28:7 (14:0, 0:0, 14:7, 0:0). Napad Veprova je funkcionisao odlično, a odbrana nije dozvolila Italijanima da uspostave igru u napadu.

Veprovi su krenuli snažno od samog početka. Prve poene na utakmici je postigao Aleksandar Ristić. Sjajnim trčanjem se otvorio na stranu, a kasnije je promešao celu odbranu Italijana. Ristić je još jednom stigao do end zone protivnika i to inzvanrednim trčanjem. Na poluvreme se otišlo rezultatom 14:7.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Određene selekcije Srbije za Olimpijadu u Turskoj

Na početku drugog poluvremena, Janoš Serfozo je podigao ceo stadion na noge, a protivnike bacio na kolena. Italijani su mogli samo da gledaju dok je Janoš vraćao ispucavanje za 97 jardi uz pomoć sjajnih blokova svojih saigrača.

Italijani su ipak uspeli da pronađu put do end zone i da smanje prednost Veprova. Đorđo Polidoria je uhvatio pas i postavio rezultat na 21:7.

Povezana vest:  Predstavnici Svetske antidoping agencije u Moskvi

Tačku na ovu utakmicu je stavio kvoterbek Veprova, Meni Diaz i postavio konačnih 28:7. Meni Diaz je bacio četiri pasa za 96 jardi i istrčao je 45 jardi.

– Odlično smo otvorili meč i iskoristili već prvi napad. Do kraja meča, samo smo održavali prednost i oslanjali se na odbranu, koja je bila na visokom nivou – ističe Aleksandar Ristić, popularni Alf.

Italijani su bili potpuno zaustavljeni u napadu. Sjajna odbrana Divljih Veprova je odradila odličan posao i još jednom potvrdila svoj kvalitet. Defanzivni bek Darko Cvetković je veoma atraktivno presekao jedan pas, a po presečenu loptu su imali i Ivan RadojičićBrian Voges. U odbrani se istakao i Vladimir Radenović koji je čak tri puta sekovao kvoterbeka Lacija.

Povezana vest:  KUGLANJE Sve medalje na Dunav kupu srpskim kuglašima: Zavarko prvi, Ćalić drugi, Baranj treći!

Nakon poraza od Kalande iz Švajcarske u prvom kolu EFAF kupa, Veprovi su takmičenje završili velikom pobedom. Italijani su došli u Kragujevac kao favoriti, a otišli su pognutih glava. Domaća publika je tokom cele utakmice vatreno bodrila Veprove i na kraju ih pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Sledeće nedelje Veprovi dočekuju Anđeoske ratnike iz Čačka u okviru Nacionalne lige Srbije.