Sportom protiv nasilja Valjevo2
Akcija „Sportom protiv nasilja“ održana u Valjevu
 
U „Prvoj osnovnoj školi“ u Valjevu održana je akcija pod nazivom „Sportom protiv nasilja“ koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Oko 400 školaraca od prvog do četvrtog razreda imali su posebnu priliku da prve korake tenisa nauče zahvaljujući akciji „Sportom protiv nasilja“, koja nastavlja da se održava I u 2015 godini. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu. Zato i ne čudi fantastičan odziv najmlađih koji su ovu akciju prihvatili i pronašli sebe, a samim tim i dali puno opravdanje za ovu akciju dalekosežnih mogućnosti.
Od početka oktobra prošle godine do sada, u akciji je učestvovalo više od 7000 đaka iz 13 gradova u Srbiji.
Program „Svetske teniske federacije“ (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS, namenjen je deci školskog uzrasta, a za cilj, pored škole tenisa, ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.
Mališanima su , pored teniske obuke, uručeni pokloni koje je obezbedio NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza, u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.
Akcija „Sportom protiv nasilja“ u 2015 počela je u Valjevu, a u toku januara I februara biće održana u Topoli 29.01.2015., Somboru 10.02.2015., Kanjiži 18.02.2015., Kosovskoj Mitrovici 24.02.2015. kao I u ostalim gradovima širom Srbije, tokom cele godine.
Povezana vest:  NHL, petak 18. decembar