orijentiring_konferncija_20_maj_2010ORIJENTIRING
Trofej Beograda u orijentiringu u subotu na Avali

 

Tradicionalna manifestacija, deveta po redu, Trofej Beograda u orijentiringu održaće se u subotu, 22. maja, u 11 časova, na Avali kod „Čarapićevog bresta”. Istog dana, na istom mestu, održaće se i finale Školske lige u orijentiringu. Ove godine po prvi put u takmičenjima učestvuju i deca iz prigradskih opština. Pokrovitelj je Sekretarijat za sport i omladinu, a organizatori Orijentiring savez Beograda i planinarska društva „Avala” i „Pobeda”, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Nevena Ignjatović: Prvi cilj u Sočiju je plasman u Top 30

 

– Naš cilj je da se deca „izvuku” iz zatvorenog prostora i od kompjutera i da što više slobodnog vremena provedu u prirodi i u druženju sa svojim vršnjacima. Na ovim takmičenjima steći će i određena znanja koja će im sigurno trebati celog života. S druge strane, Školska liga u orijentiringu, koja populariše ovaj sport među učenicima, dala je mnogo reprezentativaca koji učestvuju na brojnim prvenstvima – rekao je Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu.

Povezana vest:  Iranac Firuzja (16) dobio Karlsena u finalu Benter blic kupa

 

Prema rečima Slobodana Gočmanca, predsednika Planinarsko-orijentacionog  društva „Avala”, koje ove godine slavi 60 godina rada i postojanja, na Trofeju Beograda u orijentiringu učestvovaće oko 270 takmičara, a u finalu Školske lige Beograda u orijentiringu oko 370 osnovaca, srednjoškolaca i studenata Beogradskog univerziteta.

– Sve ove aktivnosti proširene su i na prigradske opštine. Tako će ove godine, po prvi put, na takmičenjima učestvovati i učenici iz Lazarevca, Obrenovca i Vrčina – rekao je Dragan Ćirić, iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Povezana vest:  Burou prvi pik na virtuelnom NFL draftu

 

Građani sa Trošarine do podnožja Avale mogu da dođu autobusima 401, 402 i 403, a da bi se peške popeli do „Čarapićevog bresta” potrebno im je oko pola sata šetnje u prirodi.