Zvezda - Dorcol Superkup Srbije 04

RAGBI 13
U subotu repriza finala Zvezda-Dorćol

Predstojeći uskršnji vikend trebalo da je da bude vikend pauze po zvaničnom kalendaru Ragbi 13 federacije Srbije. Međutim, zbog odlaganja brojnih mečeva, upražnjeni termin u subotu 11. aprila biće iskorišćen za odigravanje zaostalog velikog derbija. U odloženom meču 2. kola Prve lige Srbije, na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (12.30) sastaće se aktuelni šampion Crvena zvezda i prošlogodišnji osvajač Kupa, Dorćol.

Povezana vest:  ADAS: Teodosić i Popovićeva imali odobrenje nadležnih

Biće to repriza finala plej-ofa prošle godine u kojem su crveno-beli iznenadili pobedom od 36:26, čime je prekina 12-godišnja dominacija Dorćola u nacionalnom prvenstvu. Dorćolci su se donekle revanširali na početku ove sezone pošto su slavili u Superkupu Srbije sa 44:36.

Inače, uz finalnu utakmicu prvenstva, ove dve ekipe prošle godine su odigrale ukupno pet utakmica. Dorćol je dobio tri prvenstvena duela (48:20, 24:22 i 62:10) kao i finale Kupa, rezultatom 40:24. Međutim, jedna pobeda u ligaškom delu (40:38) bila je samo nagoveštaj za iznenađujući trijumf crveno-belih u finalu plej-ofa.

Povezana vest:  Jasni Šekarić nagrada „Karić fondacije“

Nakon nepotpuna četiri kola, obe ekipe imaju po četiri boda, sa time što je Zvezda odigrala tri utakmice, dok je Dorćol slavio u oba svoja meča. Partizan je takođe neporažen u novoj sezoni, ali je sa maskimalne četiri pobede trenutni lider prvenstva sa osam poena.