fotka juniori kampAMERIČKI FUDBAL

 

U subotu pripremni kamp za juniore

 

U cilju priprema juniorske reprezentacije za baraž meč sa Francuskom, koji pobednika vodi na prvenstvo Evrope u Španiji, u subotu, 20. novembra, održaće se prvi pripremni kamp na Adi Cigalniji.

Ovom prilikom, a neposredno posle zavšene Juniorske lige Srbije, stručni štab reprezentacije, na čelu sa selektorom i glavnim trenerom Zoranom Damjanovićem, uveriće se u mogućnosti kandidata rođenih 1992. godine i kasnije, a koji će stići na predlog klubova.

Povezana vest:  Divac: Uspesi u 2009. korak ka Olimpijskim igrama 2012.

Pred stručnim štabom juniorskog nacionalnog tima Srbije je težak zadatak, jer moraju da ponovo naprave tim kojim će se suprotstaviti „galskim petlićima“.  Razlog tome je to što su na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu pravo igranja imali igrači rođeni 1991. godine, dok to pred naredne aktivnosti više nije slučaj, pa mnogi od nosilaca bivših nosilaca tima više neće biti u mogućnosti da igraju za juniore.

Povezana vest:  NHL VESTI, Nove divizije, nov sistem takmičenja u NHL sledeće sezone

– Nemamo puno vremena, pa ovom prilikom nećemo testirati fizičke sposobnosti, već ćemo se maksimalno skoncentrisati na igru. Zato će svi doći sa kompletnom opremom, a potrudićemo se da odradimo maksimalan broj ponavljanja vežbi, kako bi svako imao priliku da se prikaže u najboljem svetlu. Posle ovoga, stručni štab će imati mnogo jasniju sliku o mogućnostima kandidata – rekao je Zoran Damjanović, glavni trener juniorske reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Milan Trkulja i Maja Đukić šampioni Srbije u sprintu

Za predstojeće okupljanje, klubovi su predložili, a selektor usvojio širi spisak igrača (ukupno 105) rođenih u periodu od 1992. do 1995. godine. Do meča sa Francuzima, broj reprezentativaca će se skoro prepoloviti.