SC RSvDorcol 02

RAGBI 13
Zvezdi derbi i drugo mesto na tabeli

Ragbisti Crvene zvezde savladali su Dorćol sa 46:30 (30:6) u zaostalom meču 2. kola Prve lige Srbije u ragbiju 13. U reprizi prošlogodišnjeg finala, aktuelni prvak konačno je stigao do prve pobede u jednom od derbija ove sezone, pošto je prvo poražen u Superkupu od istog protivnika, a nakon toga izgubio je i duel sa večitim rivalom Partizanom. Meč je odigran naknadno na Veliku subotu pošto je zbog poplavljenog terena utakmica prvobitno bila odložena.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Jakobsen pobedio u Garmiš-Partenkirhenu

Ovoga puta u idealnim uslovima za igru, na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari, crveno-beli su konačno prikazali igru sa kojom su stigli do titule šampiona. Od samog starta, Zvezda je diktirala tempo i maksimalno koristila opušteni ulazak u utakmicu Dorćolaca koji su u ranoj fazi meča ostali i bez kapitena Dalibora Vukanovića.

Povreda reprezentativca Srbije u mnogome je pomogla iskusnijim crveno-belima koje je ponovo predvodio povratnik iz Francuske Vlada Dedić. Internacionalno iskustvo mlađeg od braće Dedić bilo je presudno da prvak praktično u prvom poluvremenu stekne nedostižnu prednost – 30:6.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Odlučuje sutrašnje poslednje kolo

U nastavku utakmice, Dorćolci su se probudili, međutim ni odlična igra Stevana Stevanovića i Stefana Nedeljkovića nije pomogla da se napravi preokret. Pri rezultatu 40:30 za Zvezdu, Dorćol je imao dve šanse za postizanje eseja, ali su se Zvezdaši odbranili i nakon toga esejem na drugoj strani terena uspeli da definitivno stignu do pobede. Uz braću Dedić, Vladu i starijeg Vojislava, kod pobednika se istakao i Slobodan Manak.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Veliki trijumf juniorske reprezentacije Srbije

Sa ovom pobedom, Zvezda je stigla do drugog mesta na tabeli sa šest poena, iza vodećeg Partizana koji ima maksimalnih osam iz do sada odigranih četiri kola. Dorćol i Radnički iz Nove Pazove imaju po četiri boda, ali po utakmicu manje, dok su na začelju Tašmajdan i Radnički iz Niša bez poena.