zmajevi vs pantersi 014 foto milos rafailovicAMERIČKI FUDBAL, SAFS

 

Panteri trijumfovali u Beogradu

 

Na utakmici petog kola Nacionalne lige Srbije između Plavih Zmajeva i Pantera, trijumfovali su Panteri rezultatom 12:8.

Dobre odbrane dveju ekipa obeležile su derbi meč ovog kola. Posle prve četvrtine bez poena, Panteri dolaze u vođstvo preko RB Jovanovića koji trčanjem od 2y ulazi u endzonu Zmajeva za rezultat na poluvremenu od 0:6.

U drugom poluvremenu Zmajevi se vraćaju u meč i TD pasom QB1 ka WR21 dugim 9y prelaze u vođstvo 8:6 (pretvaranje za 2 uspešno je izvedeno zanimljivom akcijom domaćih, kada je holder  17 utrčao u endzonu Pantera).

Počinje rovovska borba za svaki jard terena. Zmajevi u želji da zadrze prednost, a Panteri da stignu nedostatak od 2 poena. Nekoliko puta su Panteri morali da igraju za četvrti pokušaj kako bi po svaku cenu zadržali posed lopte i ostali u igri za pobedu. Na 50 sekundi do kraja gosti su dospeli na 3 jarde od end zone Zmajeva i trčanjem pokušavaju da poentiraju. Tek četvrti pokušaj za gol, na jedan jard od endzone, mladi kvoterbek Pantera Milenković pretvara u 6 poena i donosi veliku radost gostima i dobrom delu publike koja je došla da ih bodri (pretvaranje za 2 neuspešno).

Povezana vest:  BADMINTON, ZAVRŠENO OTVORENO JUNIORSKO PRVENSTVO KOVINA 2012, MLADE NADE PRIKAZALE ZAVIDAN NIVO BADMINTONA

Zmajevima je na kraju ostalo 6 sekundi da pokušaju da ovaj meč ipak završe u svoju korist, međutim, nakon neuspešnog pasa QB-a zmajeva, počelo je slavlje Pančevaca. Vredan pomena je i podatak da je Aleksandar Panovski, DB Pantera, uspeo 2 puta da preseče pas novajlije u redovima Zmajeva.

Vladimir Savičić, glavni trener Pančeva ovom prilikom je izjavio:

Povezana vest:  RAGBI 13, Nišlije za istoriju, Zvezda opet ruši Dorćol

-Veoma mnogo nam znači ova teška pobeda. Sa velikim kadrovskim problemima doći u goste jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi kao što su Zmajevi i na kraju izaći kao pobednik, nije mala stvar. Trenutnim skorom od 4-1 uspeli smo da ostvarimo naš primarni cilj sa početka sezone, a to je plasman u plejof. Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan zabeleženim rezultatom do sada, s obzirom da su jako veliki pritisak i teret uspeli da na svojim leđima iznesu juniori, koji su zbog povreda iskusnijiih saigrača pre vremena „bačeni u vatru“. Što se same igre tiče, očekuje nas jako mnogo posla, ako želimo da ovu sezonu završimo u velikom stilu. U sledećem kolu smo slobodni, što nam ostavlja vremena da se lepo pripremimo za utakmicu sa Klekom i za dalje takmičenje.

Povezana vest:  Udovičić: Neophodne olakšice za uvoz sportskih rekvizita

Parovi šestog kola:

 

Kragujevac Wild Boars – Belgrade Blue Dragons

Kraljevo Royal Crowns – Klek Knights

Požarevac Outlaws – Čačak AngelWarriors

Pančevo Panthers (slobodni)

 

Tabela:

1. Wild Boars 4-0, Pančevo 4-1, Beograd 2-2, Čačak 1-2, Požarevac 1-2, Klek 0-2, Kraljevo 0-3.