SAAF_VUKOVI_vs_VOJVODE_2_MAJ_2010AMERIČKI FUDBAL, CEFL

Vukovi – Wolves, kao u stara dobra vremena

 

U subotu će na Adi od 16 časova biti odigran duel beogradskih i budimpeštanskih Vukova koji će odlučivati o prvom mestu pred plej-of Centralno-evropske lige američkog fudbala.

 

Rivalstvo „imenjaka“ traje još od 2007, kada je sve okončano istorijskim finalom održanim upravo na mestu narednog susreta – terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji na kome su domaći Vukovi došli do prve titule regionalnog prvaka posle dramatičnog finiša i dva tačdauna u završnici za konačnih 28:27.

 

Aktuelni šampioni su i ove godine savladali predstavnika Mađarske u CEFL-u, ali su do tog trijumfa u Budimpešti od 21:31 došli tek u završnici, iako su rano poveli sa dva tačdauna razlike posle odlične igre odbrane: Ivan Nedeljković je presečeno dodavanje iskoristio da loptu odnese u endzonu rivala, a slično je zatim uradio Miloš Todorović pokupivši fambl.

Povezana vest:  Rim kandidat za Olimpijske igre 2020.

 

Ipak, budimpeštanski Vukovi sa velikom željom ulaze u ovaj meč – a ulog nije mali, jer u slučaju pobede sa više od 10 poena razlike mogli bi na prvo mesto tabele uoči plej-ofa.

 

-Iskreno, ne mogu da dočekam utakmicu – kaže defanzivni MVP lige Miloš Lišanin, aludirajući i na značaj meča, ali i na činjenicu da su Vukovi iz Beograda imali neplaniranu pauzu prošlog vikenda zbog otkazivanja utakmice u Nišu sa Imperatorima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dogodine Kup NBC federacije u Apatinu, Vrbas ove godine domaćin medjunarodnog kampa talenata

 

-Budimpeštanski Vukovi su dugo godina naš veliki rival, a iako mi igramo stvarno dobro ove godine svestan sam da oni dolaze u Beograd da postanu prvi tim koji nas je savladao kao gost na Adi. Ipak, to je naša kuća, i daćemo sve od sebe da im ne dozvolimo da tu proslave pobedu. Svaki tim koji nam gostuje ima taj isti cilj, da postane prvi koji će nas pobediti kada smo domaćini, ali nas iz Vukova i dalje zanima samo jedno: nova pobeda – rekao je Lišanin koji je prošlu sezonu u CEFL-u završio sa 39,5 obaranja, 13,5 njih iza linije skrimidža, 11 sekova i 3 isforsirana fambla – sve to pre početka plej-ofa.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Bardal završio karijeru

 

I ovoga puta publika će moći da uživa u vrhunskom duelu, čirlidersicama „Tea Dance Team“-a, a gledaoce očekuju i slatke nagrade mlekare Valleta.

 

Cena ulaznice za spektakl? Samo 100 dinara. A pritom je za sve učenike osnovnih škola ulaz besplatan uz đačku knjižicu.