Ministarka Snezana Samrdzic-MarkovicBeograd domaćin dvodnevnog sastanka T-RV komiteta

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ocenila je izutno značajnim dvodnevni sastanak Stalnog komiteta Saveta Evrope za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima (T-RV) koji je počeo danas u Beogradu, uz učešće predstavnika 41 zemlje.

Resorni ministar je podsetila da je ovo jubilarni 30. sastanak T-RV komiteta – tela Saveta Evrope koje se bavi prevencijom nasilja na sportskim borilištima i okuplja veliki broj eksperata za ovu oblast iz cele Evrope.

Povezana vest:  KUGLANJE, Donatorska večera za feketićki san

-Beograd ima čast da organizuje sastanak u godini obeležavanja 25. godišnjice tragedije na briselskom stadionu Hejsel, kada je život izgubilo 39 navijač – istakla je Samardžić- Marković na konferenciji za novinare u hotelu „Zira“.

Kako je naglasila, cilj ovog sastanka je razmatranje najnovijih preporuka Saveta Evrope koje se tiču bezbednosti stadiona i sportskih događaja u celini.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Von zadobila i prelom potkolenice

-Srbiji izuzetno mnogo znači ovakav vid saradnje sa Savetom Evrope. Preporuke koje se, primera radi, tiču korišćenja pirotehničkih sredstava, infrastrukturnih standarda, kao i prisustva redara na stadionima od velikog su značaja za bezbednost sportskih događaja – istakla je Samardžić- Marković.

Ambasador Belgije u Beogradu Denis de Hauler pozvala je sve zemlje Evrope na još „čvršću saradnju“ u obasti borbe protiv nasilja u sportu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan ubedljiv u večitom derbiju