sahŠAH VESTI

Sutra počinje šahovski sabor Dragačevo 2010.

 

U Goračićima, u Guči, sutra počinje trodnevni šahovski sabor, a najzanimljivija priredba biće prva šahovska kumovijada.

Organizatori iz Šah kluba „Jelica“ u Goračićima najavljuju da će na ekipnom brzopoteznom prvenstvu kumova učestvovati parovi Bojan Vučković-Dragan Šolak, Ivan Ivanišević-Aleksandar Kovačević, Nikola Sedlak-Robert Markuš i Branko Damljanović-Boško Abramović.

Povezana vest:  Osnovati odeljenje protiv huliganizma u sportu

Najavljeno je učešće kumovskih tandema Igor Miladinović-Dragan Kosić, Borko Lajthajm-Miodrag R. Savić, Danilo Milanović-Miroslav marković, Nenad Ristić-Zoran Novoselski i Boban Bogosavljević-Stefan Mijović.

Kumovijada je na programu u nedelju, posle čega sledi svadbarski kupus i pečenje uz trubače, a najuspešnije kumove čekaju vredne robne nagrade.

U subotu pre podne igra se jedan od gran pri turnira Šahovskog saveza centralne Srbije na kojem je moguće osvojiti bodove za pojedinačno prvenstvo Balkana 2010/2011. godine sa nagradnim fondom od 110.000 dinara.

Povezana vest:  Određen olimpijski streljački tim Srbije

U subotu uveče na programu je „Jelica kup 2010“ za muškarce na kojem se očekuje učešće Valjevskog ŠK „Sveti Nikolaj“, Novosadskog ŠK DDOR, Beograd Beopublikuma, Radničkog iz Kragujevca, Sloge iz Kraljeva, Smedervskog ŠK Premier, Jelice iz Goračića i reprezentacije Dragačeva.

Šahovski festival „Dragačevo 2010“ imaće sutra uvodna takmičenja – ekipno prvenstvo osnovnih škola od 11 sati i ekipno brzopotezno prvenstvo Moravičkog i Raškog okruga od 18 sati.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crnaliću prvi Memorijal „Graver Kitić"