Sandra HalilovicBADMINTON
Sandra Halilović i Jovica Rujević osvojili zlato u Bocvani

Srpska himna „Bože pravde“ se čula u nedelju na afričkom kontinentu. Naša reprezentativka Sandra Halilović, državna prvakinja u ženskom dublu i stipendista Ministrastva omladine i sporta osvojila je, u tandemu sa Južnoafrikankom Elme de Viliers, zlato u ženskom dublu na međunarodnom turniru Open International Botswana čiji je domaćin od 6. do 8. decembra bio Lobatse. U finalu turnira, koji se bodovao za svetsku rang listu i na kojem su pored takmičara sa Crnog kontinenta učestovali i igrači iz nekoliko evropskih i azijskih zemalja, Halilovićeva i De Viliers su pobedili kombinaciju Nigerije i Mauricijusa Gabriel, Luison s 21:13, 21:16. I drugi sprski predstavnik u Bocvani dokopao se postolja. Jovic Rujević, koji je rođen u Južnoafričkoj Repuiblici i koji je nedavno debitovao za Srbiju na seniorskoj Balkanijadi u Bugarskoj, osvojio je srebrnu medalju u muškom dublu u kojem je nastupio sa Južnoafrikancem Andriesom Malanom. Njih dvojica su u neizvesnom finalu, igranom u tri seta, poklekli u duelu sa Slovencima Alenom i Jamnikom – 14:21, 21:15, 21:14.
„Presrećna sam. Ovo mi je prva medalja na zvaničnom svetskom internacionalnom turniru u seniorskoj konkurenciji. Iako nismo imale vremena za uigravanje moja partnerka i ja samo iz meča u meč bile sve sigurnije i na kraju smo ubedljivo stigle do titule. Zadovoljna sam kako sam igrala i u ostalim konkurencijama, pogotovo u singlu, gde me je jedan meč delio od medalje. Sa mnogo samopouzdanja putujem u Pretoriju gde ću pokušati, u tandemu sa De Viliersovom, da ponovim uspeh u ženskom dublu a da u miksu i singlu poboljšam plasman iz Bocvane. Sve u svemu prelepo iskustvo nosim iz Lobatsea i nadam se da će i dogodine ponovo doći na ovaj turnir“, kazala je Halilovićeva.
Naši reprezentativci su nastupili i u ostalim konkurencijama. Halilovićeva je stigla nadomak polufinala ženskog singla. Ipak, u četvrtfinalnom duelu izgubila je od Egipćanke Hosni. Rujević je u šesnaestini finala muškog singla poražen od Zambijca Mulenga, dok su naši u mešovitom dublu izgubili u osmini finala od domaće kombinacije Tela, Makubate. Nakon turnira u Bocvani naš dvojac se seli u glavni grad Južnoafričke Republike Pretoriju koja će od 12. do 15. decembra biti domaćin turnira South Africa International. Pored singla na ovom turniru će oba naša takmičara nastupiti i u parskim konkurencijama. Zajedno će igrati u mešovitom dublu, u ženskom dublu Halilovićevoj će ponovo partnerka biti Elme de Viliers, dok će Rujeviću saigrač u muškom dublu biti Južnoafrikanac Prakas Vijajanat.

Povezana vest:  Predlog zakona o sportu utvrđen na Vladi