Rusija - Srbija ragbi 9

Rusija osvojila Evropski šampionat u ragbiju 9

Reprezentacija Rusije osvojila Evropski šampionat u ragbiju 9, turnirskoj verziji ragbija 13, koji je održan danas u Beogradu. Na stadionu Nastavnog centra Makiš, Rusija je u finalu savladala Srbiju sa 26:12 i tako krunisala sjajan vikend pošto je juče na istom mestu pobedom protiv Ukrajine osigurala plasman u završnu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine. u ragbiju 13.

Šest ekipa je učestvovalo na prestižnom turniru koji su u prvoj fazi bili podeljeni u dve grupe. Grupu A osvojila je Srbija pobedama nad Mađarskom (36:0) i Češkom (14:8), dok su Česi trijumfom nad Mađarima osigurali drugo mesto (24:4).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Biver Kriku

U Grupi B Rusija je bila ubedljiva prvo protiv Bosne i Hercegovine (26:0) i Ukrajine (24:8), a Ukrajinci su remijem sa BiH (10:10) obezbedili drugu poziciju.

Pobednici grupa su u finalu odigrali odličnu utakmicu, ali je Rusija potvrdila da se u ovom trenutku nalazi jako dobroj formi i odnela pobedu protiv Srbija koja nije igrala u najjačem sastavu. Ukrajina je osvojila treće mesto savladavši Češku sa 26:0, a Bosna i Hercegovina je pobedila Mađarsku u borbi za petim mestom (18:10).

Povezana vest:  ŠAH VESTI, EKIPNO SVETSKO PRVENSTVO U TURSKOJ, Heleni srušili Ruse

Za najboljeg igrača turnir proglašen je Rus Andrej Zdobnjikiv, dok je prvi strelac bio njegov saigrač Anton Zabeljin sa četiri eseja. Nagradu za fer-plej je ponela reprezentacija BiH.

Ovim turnirom završen je bogat ragbi vikend u Beogradu, gde je pored utakmice Ukrajina – Rusija u Evropskom šampionatu B, održan i Kongres Evropske ragbi liga federacije, upravljačkog tela u ragbiju 13 na Starom kontinentu. Za svoje napore u organizaciji sva tri događaja Ragbi 13 federacija Srbije je dobila najviše ocene od čelnika RLEF i pogotovu od predsednika Međunarodne ragbi liga federacije Najdžela Vuda koji je takođe učestvovao u radu Kongresa.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU Bera, Samo uz navijače možemo do medalje

PHOTO: Ragbi 13 Federacija Srbije