Ukrajina - Srbija 2015 1

RAGBI 13
Srbija osvojila Evropski šampionat B

Ragbi 13 reprezentacija Srbije osvojila Evropski šampionat B pošto je utakmici poslednjeg 6. kola u ukrajinskog gradu Čopu savladala domaću selekciju sa 64:4 (40:0). Na stadionu Lokomotiva „orlovi“ su dominirali od starta i sigurnom igrom stigli do istorijskog rezultata.

Trijumf u Evropskom šampionatu B je najveći uspeh u istoriji srpskog ragbija 13 pošto je ovo najjača konkurencija u kojoj je igrala naša reprezentacija. U dvogodišnjem ciklusu ovo takmičenja Srbija je doživela samo jedan poraz, pa je uz pet trijumfa i deset osvojenih poena titulu osvojila ispred Rusije sa osam bodova, Italija ima šest, dok se Ukrajina seli u niži rang bez i jednog osvojenog poena. Rusija je danas na stadionu Fili u Moskvi savladala Italiju 26:6.

Povezana vest:  KUGLANJE, Kovačić pobedio u Gradišci i oborio rekord kuglane

Osvajanjem titule u Evropskom šampionatu B, Srbija će imati povlašćeno mesto uoči žreba za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. koja se igra na jesen naredne godine. Tri prvoplasirane ekipe iz ovog ranga takmičenja boriće se zajedno sa Velsom, Irskom i pobednikom Evropskog šampionata C za jedno od tri preostala mesta iz Evrope na SP u Australiji i Novom Zelandu.

Povezana vest:  Skulptura Aniša Kapura povodom Olimpijade u Londonu

Ovih šest ekipa će biti podeljene u dve grupe po tri tima, odakle će posle jednokružnog bod sistema pobednici osigurati plasman na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirani odigrati baraž i tako odlučiti poslednjeg putnika sa Starog kontinenta.