Marko Stojanovic, Bobana Velickovic, Vlade Divac i Darko Mihajlovic_resize„EkOlimpijada Srbije“ u Boru

 

 

Na međunarodni dan zaštite životne sredine u Boru je održana „EkOlimpijada Srbije“, koju Olimpijski komitet sprovodi u delo u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja.

 

Dok su na gradskom trgu deca učestvovala u ekolimpijskom igralištu i kroz igraonice i radionice učila kako da čuvaju prirodu, kako da pevaju himnu, da navijaju, poštuju protivnika, šta je fer plej i koliko je važno da se bave sportom, u prostorijama „Muzeja rudarstva i metalurgije“ otvorena je izložba „Vek igre 100 godina olimpizma“.

 

Ekolimpijsko igraliste 2_resizePrisutnima se obratio predsednik OKS Vlade Divac: – Ova izložba bi trebalo da nas podseti na bogato nasleđe i velike rezultate iz naše sportske i olimpijske istorije, ali i da, pre svega mladim ljudima, bude inspiracija za bavljenje sportom i impuls za nove sportske uspehe i pobede. Vaša sugrađanka, evropska šampionka u gađanju vazdušnim pištoljem, Bobana Veličković je danas ovde sa nama. Ja joj od srca čestitam na postignutim uspesima i želim joj još mnogo uspeha i medalja na njenom putu ka Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Ubeđen sam da će njene medalje biti dodatni stimulans nekim novim klincima u vašem gradu.

Povezana vest:  ŠAH, Uspešan start Inđića i Novkovićeve

Na samom otvaranju izložbe Bobana Veličković predala je svoju zlatnu medalju osvojenu na internacionalnom takmičenju u Minhenu 2008.  kao legat Olimpijskom muzeju, direktoru ove institucije profesoru Darku Mitroviću. Bobana je zatim imala i čast da u ime svih sportista Bora i Srbije izložbu proglasi otvorenom.

 

Vlade Divac sa ucesnicima Olimpijskog fudbala_resizeČlan privremenog veća Skupštine opštine Bor, Darko Mihajlović izrazio je veliko zadovoljstvo što je Bor domaćin EkOlimpijade Srbije i što će građani Bora u narednih deset dana imati mogućnost da posete ovu bogatu i vrednu izložbu.

Povezana vest:  Hokejaši Srbije pomažu ugroženima

 

Na konferenciji za medije održanoj u zgradi opštine Bor, najavljeno je da će u narednih par dana, u ruke Bobane Veličković stići malkolabarski pištolj, koji joj je RTB Bor kupio na poklon.

-Srećni smo što možemo da pomognemo. Bobana je to zaslužila. Velika je stvar što u gradu imamo evropskog šampiona! – rekao je generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spasovski.

Povezana vest:  SKVOŠ, Treće kolo juniorske regionalne lige u subotu u Beogradu

 

-Hvala na podršci, radujem se pištolju i verujem da će mi mnogo značiti i da ću upornim radom i treninzima postizati još bolje rezultete. Što se tiče Olimpijskih igara, to je moj san kao i san svakog sportiste, nadam se da ću ga ostvariti – rekla je Bobana Veličković.

 

„EkOlimpijada Srbije“ održana u Boru, poslednja je koja je održana u ovoj školskoj godini. Posle letnje pauze, sa početkom nove školske godine Vranje, Niš, Novi Sad biće domaćini ovog karavana kulture i sporta.