Kriket federacija Srbije logo

Crveni krst Palilule obezbeđuje prvi kriket meč

Prvi turnir u okviru Prvenstva Beograda u dvoranskom kriketu za uzrast do 15.godina, u organizaciji Kriket federacije Srbije koji će se održati u Sali 1 SRC „Milan Gale Muškatirović“ danas od 14 do 17 časova. Dogagaj obezbeđuje sanitetska ekipa Crvenog krsta Palilula.
Ulaz je slobodan.
Opština Stari Grad se trudi da konstantno pruža i podršku razvoju svih sportova, posebno kada je rad sa mlađim kategorijama, do 15.godina u pitanju. Prvenstvo Beograda je svakako dobar primer da se rezultati mogu očekivati i videti za kratak period, uz adekvatan rad sa decom.-Petar Bojović, član Veća GO Stari Grad.
„Devojčice i dečaci koji od oktobra treniraju kriket u okviru besplatne kriket škole na teritoriji Starog grada i Novog Beograda u subotu će konačno dobiti priliku da odigraju prve mečeve. Ono što nas posebno raduje da se broj dece udvostručio i da je realno očekivati da kriket postane prepoznatljiv sport među decom školskog uzrasta. – Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije
U prvenstvu Beograda, koje se organizuje uz podršku Međunarodnog kriket saveta trajaće od janura do marta ove godine a među učesnicima će se naći najmlađi kriketaši iz četiri beogradska kluba: Stari Grad, Sava, Mirijevo i Centurion kao i kriket klubovi iz Bačke:Bodrog jeleni (Bački Monoštor) i Crni mustanzi (Sonta).
Jedan od ciljeva Kriket federacije Srbije koja je 2015.godine primljena u članstvo Međunarodnog kriket saveta jeste i rad sa mlađim kategorijama posebno tokom zimske takmičarske pause seniorskih selekcija. Tokom narednog perioda u planu su gostovanje selekcije Beograda u Budimpešti i Kopenhagenu.
Da podsetimo dvoranski kriket je najkraća forma kriketa koja se igra sa pet ili šest igrača u timu, van sezone a utakmica traje između 45. i 60. minuta u pet do 10 overa.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Daiki Ito slavio u Saporu za 0,1 bod prednosti