Superkup Srbije Dorcol - Zvezda 06.03.2016. 01

RAGBI 13
Zvezda osvojila Superkup Srbije

Prvi trofej u novoj sezoni u srpskom ragbiju 13 ide – Crvenoj zvezdi. U finalu Superkupa na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari, crveno-beli savladali su branioca trofeja Dorćola sa ubedljivih 30:0 (8:0).

U reprizi prošlogodišnjeg finala, Zvezda se po teškim uslovima za igru upotpunosti revanširala oslabljenom Dorćolu i tako stigla do drugog trofeja u istoriji kluba, posle titule prvaka Srbije osvojene 2014. godine. Znatno iskusniji tim crveno-belih maksimalno je iskoristio što je aktuelni šampion države igrao bez osmorice standardnih prvotimaca, među kojima su bili četvorica reprezentativaca, Vukanović, Stevanović, Nedeljković i Samardžić.

Povezana vest:  USPEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA SKI TRKA GORSKIH SLUŽBI

Praktično u juniorskom sastavu, po jakoj kiši i blatnjavom terenu Dorćolci su se dosta dobro držali u prvom poluvremenu, iako je gost poveo već u 4. minutu esejem Trifunovića. Međutim, domaćin je bio ravnopravan rival tokom prvog dela, pogotovu u odbrani, a utakmica bi sigurno bila neizvesnija do samog kraja da je bilo više koncentracije u napadu. Ipak, Štrbac je esejem u završnici prvog dela najavio pad Dorćola koji je potom u nastavku primio još četiri eseja za konačnih 30:0.

Apsolutno zasluženom pobedom, Zvezda je tako oduzela prvi od ukupno maksimalnih tri pehara koje je Dorćol prošle sezone osvojio. Pored prvog Superkupa u istoriji, Dorćolci su u 2015. godini bili osvajači i duple krune, ali će ove sezone imati velikog rivala u crveno-beloima, kao i Partizanu, u odbrani titule i Kupa Srbije.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Super finale Rusije

Šampionat Srbije počinje narednog vikenda, a u baražu za popunu Prve lige Srbije, Radnički iz Niša i Radnički iz Nove Pazove osigurali su opstanak u eliti. Nišlije su na gostovanju eliminisale Novi Beograd 16:10 (4:4), dok je u Pazovi domaćin slavio protiv ekipe Soko Vranje sa 48:26 (26:14).

DORĆOL – CRVENA ZVEZDA 0:30 (0:8)

Eseji: Trifunović 4′, Štrbac 39′, Vladislav Dedić 45′, 53′, Žujić 69′, Vojislav Dedić 73′.

Povezana vest:  Srpski miks parovi od zlata i bronze na Gran priju u Granadi

Golovi: Vladislav Dedić 3.

DORĆOL: Avramović, Lazin, Mora, Vlahović, Miladinović, Božović, Čovanović, Aleksić, S. Vukanović, Devetak, Stanić, Petrović, Radić. Rezerve: Kojić, Bulajić, Mitrović, Kovačević.

CRVENA ZVEZDA: Štrbac, Trifunović, Milanović, Vasiljević, Čengaj, Pulen, Vojislav Dedić, Vulić, Vladislav Dedić, Žujić, Tomić, Kostadinović, Ćalić. Rezerve: Salijević, Ranćić, Đorđević, Predojević.
Stadion: SC Inge, Beograd. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Slaviša Zekić. Pomoćnici: Stefan Nikolić, Lazar Mićić.