CZV-PAR-04

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije, finale plej-ofa: Partizan ubedljivo savladao Zvezdu i došao na korak do 11. uzastopne titule

Hokejaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 6:1 (4:0, 1:0, 1:1), u trećem meču finala plej-ofa Prvenstva Srbije i poveli 2-1 u seriji koja se igra do tri pobede.

Aktuelni šampion je potpuno nadigrao „večitog rivala“ i zahvaljujući ubedljivoj igri u prva dva perioda stigao do nedostižnog vođstva od 5:0, koje crveno-beli nisu uspeli da ugroze u poslednjih 20 minuta. U veoma korektnoj igri obe ekipe (samo po dva isključenja na obe strane) Partizan je pred oko 1.100 ljudi stigao do vredne pobede kojom je stigao na prag 11. uzastopne titule.

Povezana vest:  NHL rezultati, utorak 2. februar

Dva gola u pobedi crno-belih postigao je Pavle Ogrizović, dok su se po jednom u strelce upisali kapiten Marko Milovanović, Boban Čuković, Evgeni Vlasov i Igor Zubov. Na drugoj strani, u prilično slaboj partiji Crvene zvezde, prema kvalitetu pružene igre sasvim suprotnoj od one iz prethodnog meča, jedini gol postigao je kapiten Pavel Popravka, koji se tim golom upisao u strelce i u petom ovosezonskom duelu protiv „večitog rivala“.

Crno-beli su poveli već u 4. minutu golom kapitena Marka Milovanovića. Usledio je period naizmeničnoh napada hokejaša dve ekipe, sve do sredine prvog perioda. Posle greške u dodavanju u odbrambenoj trećini crveno-belih Žukov je presekao pas u začetku akcije Crvene zvezde, asistirao Bobanu Čukoviću za vođstvo od 2:0.

Povezana vest:  AFERA VIKILIKS POTKAČILA I IGRE 2016, Ameri sumnjaju u Brazil

Samo tridesetak sekundi kasnije Pavle Ogrizović povećava na 3:0, da bi sedam sekundi pre poslednje sirene Evgeni Vlasov je doneo ogromih 4:0 Partizanu na prvom odmoru.

Drugi period počinje naletima hokejaša Crvene zvezde, dok su crno-beli opasno pretili kontranapadima. Ipak, nije bilo golova sve do 12. minuta nastavka kada je Igor Zubov kapitalizovao prvi „pauer plej“ u vrlo korektnom meču, za ogromnih 5:0.

Imali su crveno-beli sjajnu priliku da smanje rezultat tri i po minuta pre kraja, kada su posle isključenja Krivova i Brkušanina stekli dvostruki „pauer plej“, ali su se Partizanovi hokejaši odbranili i na poslednji odmor otišli sa velikih 5:0.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Tepeš pobednik ski-letova na Planici

U poslednjem periodu Zvezda je pokušala da uhvati priključak i makar ublaži ubedljiv trijumf, ali je do pogotka prvo stigao Partizan, a velikih 6:0 svom timu, drugim golom na meču deoneo je Ogrizović u 49. minutu. Do kraja susreta Pavel Popravka je uspeo samo da ublaži poraz svog tima i to veoma lepim pogotkom u 55. minutu susreta za konačnih 6:1.

Četvrti meč finalne serije igra se u nedelju od 17.30 časova, a nominalni domaćin ponovo je Partizan.