CZV-PAR-1

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: U nedelju četvrti meč finala – Partizan hoće 20. titulu, Zvezda „majstoricu“

Hokejaši Partizana i Crvene zvezde u nedelju, 20. marta od 17.30 časova igraju četvrti meč finala plej-ofa Prvenstva Srbije. Posle tri odigrana susreta crno-beli vode protiv „večitog rivala“ sa 2-1 u seriji i jedan trijumf im nedostaje za osvajanje 11. uzastopne titule šampiona.

Najzanimljivija borba za titulu prvaka Srbije u nedelju će u ledenoj dvorani „Pionir“ imati svoju četvrtu epizodu. Posle ubedljive pobede u trećem meču finala igranom u petak rezultatom 6:1, hokejaši Partizana stigli su na korak od jubilarne 20. titule šampiona države. Crno-beli su u tom susretu potpuno nadigrali „ljutog“ rivala, prikazavši potpuno drugačiju igru od one iz prethodnog susreta, kada je Zvezda bila tim koji je pokazao znatno više na ledu, a ta igra biće joj neophodna kako bi u nedelju obezbedila odlučujući peti meč nikad zanimljivijeg domaćeg hokejaškog prvenstva.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zavarko pobedio, Tepša četvrti u Bambergu

U trećem meču finala odlično je funkcionisala treća napadačka linija aktuelnog šampiona, a veoma raspoložen u realizaciji bio je Pavle Ogrizović koji je sa dva gola bio prvi strelac susreta. Osim toga, u redovima crno-belih dobro je delovala i „ruska veza“ prve napadačke postave, pre svih saradnja Evgenija Vlasova i Igora Zubova koji su upisali po jedan gol i asistenciju, dok je odličan bio i Anton Žukov koji je dva puta asistirao za ubedljiv trijumf Partizana.

Na drugoj strani, Zvezdini hokejaši nisu imali svoj dan. Polet koji su dobili pobedom u drugom meču finala (5:3), crveno-beli nisu uspeli da pretoče u potpuni preokret u finalnoj seriji. Izabranici Nenada Milinkovića u tom duelu su prikazali mnogo više protiv indisponiranih crno-belih, ali četiri dana kasnije na led „Pionira“ kao da je izašla potpuno druga ekipa. Tome je možda doprinela i povreda slovačkog golmana Petra Hričine, kojeg je na među stativama zamenio Arsenije Ranković, ali je petak bio daleko od reprezentativne forme koju je prikazao na predolimpijskim kvalifikacionim turnirima u Valdemorou i Kortini i u kojem se svi nadaju da će biti na Svetskom prvenstvu u Španiji (9-15. april).

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Kofler slavio u Engelbergu

Njega je kao peti stranac u crveno-belom sastavu zamenio dugo najavljivani hrvatski reprezentativac Igor Jačmenjak, koji je u petak odigrao tek treći meč od dolaska u Beograd, a prvi pred publikom u „Pioniru“. Ipak, i on se uklopio u slabu partiju Zvezdinog tima, a jedino je Pavel Popravka donekle održao nivo igre iz prethodnih „večitih derbija“. Iako je uspeo da zatrese mrežu i u petom ovosezonskom susretu protiv svog nekadašnjeg kluba, Partizanova bekovska linija mnogo bolje je kontrolisala njegovu igru nego u prethodnom susretu kada je čak četiri puta bio strelac.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Kragujevački derbi pripao Vodovodu

Osim toga, aktuelni prvak države je odigrao znatno disciplinovanije, dozvolivši protivniku samo dve kazne, a tim trenerskog tandema Nemanja Janković – Nikola Bera može da raduje i činjenica da su uspeli da se odbrane čak i u dvostrukom „pauer pleju“ protivnika.

Četvrti meč finalne serije između Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju, 20. marta u 17.30 časova u ledenoj dvorani „Pionir“. Karte za utakmicu koštaće 200 dinara.

I ovaj „večiti derbi“ DIREKTNO će prenositi televizija „Arenasport“.

PRVENSTVO SRBIJE
Finale

Crvena zvezda  Partizan 4:5 (0:2, 3:0, 1:3)
Crvena zvezda  Partizan 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Partizan  Crvena zvezda 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Partizan  Crvena zvezda (nedelja, 20. mart, ledena dvorana „Pionir“)
Crvena zvezda  Partizan (utorak, 22. mart, ledena dvorana „Pionir“) *

*  ako bude potrebno