Nastupajućeg vikenda u Sport Klub Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (SK CEFL), igraju se četiri utakmice u sve tri konferencije. U Istočnoj konferenciji, domaći Beograd SBB Vukovi dočekuju Budimpešta Kaubelse. Utakmica se igra u subotu, na terenu OFK Beograda sa početkom u 15:30.

Ekipa SBB Vukova pobedom protiv Kaubelsa osigurava svoje mesto u vajld kard utakmici plej ofa. Mađarskoj ekipi, s druge strane, za osvajanje mesta u doigravanju treba pobeda od 26 poena razlike. Obe ekipe zauzimaju prva mesta na tabelama domaćih liga posle 5 odigranih utakmica. Zbog toga se u subotu očekuje odličan derbi i odmeravanje snaga dve, trenutno najbolje ekipe zemalja suseda. Bolji iz ove utakmice ugostiće pobednika finalne utakmice iz Centralne konferencije za pravo nastupa na velikom finalu, CEFL Boulu XI.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Svindal pobednik spusta u Vengenu

Ostale utakmice ovog kola igraju se u Zapadnoj konferenciji, gde favorizovani Grac Džajantsi goste Ljubljana Silverhokse, te u Centralnoj, u kojoj Kranj Alp Devils igraju finale konferencije sa gostujućim Zagreb Patriotsima, a Domžale Tajgers očekuju Sarajevo Spartans. I Džajantsi i Silverhoksi igraju na pobedu, koja ih promoviše u finaliste lige. Istovremeno, i Alp Devilse i Patriotse pobeda vodi u Beograd ili Budimpeštu, na doigravanje sa šampionom Istočne konferencije.

Povezana vest:  Finale Kupa Srbije: Zorana Arunović odbranila zlato

PHOTO: Stefan Ugljevarević