Miroslav Macura predsednik Kuglaškog kluba Crvena zvezda  istakao je u pres centru SD Crvena zvezda na tradicionalnom okupljanju igrača i prijatelja kluba  po završetku sezone, a u oči nove, da su u minuloj takmičarskoj godini mlade snage Crvne zvezde sijale punim sjajem  i da će biti uzdanice ekipe i u narednom superligaškom nadmetanju:

– Tačno pre godinu dana, 20. juna 2015. održali smo ovakav sastanak, sumirali rezultate i najvili nove uspehe – istakao je Miroslav Macura.- Čestitam našim juniorskim reprezentativcima Marku Antiću, Želislavu Jakabu i Bojanu Kličariću koji su bili članovi  omladinske selekcije Srbije u maju na SP u Novigradu u Istri kada je osvojena četvrta uzastopna svetska titula.  Kličarić je u tandemu sa Kovačićem osvojio svetsko srebro, a u sprintu pojedinačnu svetsku bronzu. Želislav Jakab, kadetski reprezentativac koji je  ostao i na omladinskom Šampionatu sveta, na Svetskom kadetskom kupu okitio se bronzom. Juniorska ekipa Crvene zvezde je na Šampionatu Srbije osvojila šestu uzastopnu titulu što je podvig bez presedana u istoriji našeg kuglanja.

Povezana vest:  Dačić uručio pasoše sportistima iz Republike Srpske

Seniorska ekipa Crvene zvezde je Super ligu Srbije završila na šestom mestu, znatno oslabljena ali je  naređala u drugom delu seriju pobeda i pokazala kvalitet koji  budi optimizam pred novu sezonu.

–  U Crvenu zvezdu je došao mladi Nemanja Balać juniorski reprezentativac iz Apatina koji studira u Novom Sadu – dodao je Macura.-  Imaćemo najmlađu ekipu u Super ligi. Ukoliko dođe do otkazivanja nekih klubova  u  međunarodnim kupovima, Crvena zvezda će  „uskočiti“, iako  su za takmičenje u Evropi potrebna značajna sredstva. Trudimo se da finansijski ojačamo klub, to je u ovim vremenima teško. Nama je za celu sezonu potrebno onoliko koliko potroši neki klub u „jačim“ sportovima za jednu evropsku utakmicu. Njima je to malo, a nama – veliko. Potrebno su nam sredstva za veći broj treninga i pripreme, jer bez toga se rad kluba svodi na puko preživljavanje. Svedoci smo de se neki klubovi šampionskog ranga gase. Mi nećemo dozvoliti da se to dogodi. Imamo sponzorskih obećanja, nadamo se da će se i realizovati.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Bogosavljević pobednik Gliginog memorijala

Čestitke  igračima i stručnom štabu  uputio je i predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović i direktor SD Crvena zvezda  Igor Milojević. Prisustvovali su i članovi rukovodstva kluba i prijatelji kuglaša crveno belih Bratoljub Janaćković i Miša Pavičević kao  legendarni vetaran Branko Jovanović.

Iskusni prvotimac Crvene zvezde Jovan Kerečki, vlasnik subotičke ferme Promostar, velika mecena kuglaškog sporta,  najavio je da će  pripreme početi 1. avgusta  u Beogradu, a da je planiran i rad u Banji Junaković na kuglani sa osam staza:

Povezana vest:  "SPORTOM PROTIV NASILJA" u Novoj Varoši

– Crvena zvezda uvek teži zvezdanim dometima, tako će biti i  u novoj sezoni. Borićemo se za sam vrh,  imamo kvalitet za to i dobro ćemo „prodrmati“ superligaški karavan- obećao je Kerečki.

Na predstavljanju ekipe bili su mladi kuglaši Bojan Kličarić, Marko Antić,  reprezentativac BiH Marko Vujović,  nekadašnji omladinski reprezentativac Ivan Anđelković, pojačanje iz Apatina Nemanja Balać kao i  iskusni prvotimci Jovan Karečki i Ilija Kornjača.

Minutom ćutanja na početku sastanka, odata je pošta nedavno  preminulom dugogodišnjem igraču Crvene zvezde, sudiji i istaknutom sportskom radniku Milanu Ostojiću.