Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu za dečake uzrasta do 15 godina održava se 6. i 7. avgusta u Beogradu, a ukupno sedam zemalja će se takmičiti za naslov prvaka Evrope. Pored reprezentacije Srbije, u Beograd će doputovati i najbolje selekcije Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije i Španije.

Takmičenje organizuje Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) u saradnji s evropskim ogrankom Međunarodne federacije američkog fudbala (IFAF Europe).

– Izuzetno je zadovoljstvo što je Srbija domaćin prvog evropskog prvenstva u najmlađoj takmičarskoj kategoriji. Ovo takmičenje predstavlja novo poglavlje u istoriji američkog fudbala u Evropi, predstavlja budućnost ovog sporta. Istovremeno, šampionat je i veliko priznanje našem savezu i potvrda ubrzanog napretka američkog fudbala u našoj zemlji – istakao je predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević.

Stručni štab reprezentacije Srbije čine treneri Darko Štabler(selektor), Ivan Prskalo i Vladimir Mladenov (pomoćnici selektora), a sledećih 12 dečaka braniće boje Srbije na prvom evropskom šampionatu u ovoj kategoriji:

  1. Stefan Zarić (Inđija Indians)
  2. Aleksandar Živanović (Inđija Indians)
  3. Marko Babić (Inđija Indians)
  4. Lazar Perišić (Kraljevo Royal Crowns)
  5. Filip Đokić (Kraljevo Royal Crowns)
  6. Strahinja Kostić (Kraljevo Royal Crowns)
  7. Nikola Treskanica (Beograd Vukovi)
  8. Aleksa Jeremić (Beograd Vukovi)
  9. Stefan Mihajlović (Jagodina Black Hornets)
  10. Nikola Stojanović (Zemun Pirates)
  11. Nenad Andonović (Sirmium Legionaries)
  12. Nikola Nikolić (Obrenovac Hawks)
Povezana vest:  KUGLANJE, Jovan Ćalić dobitnik nagrade za životno delo „Somborskih novina“

Shodno utvrđenom sistemu takmičenja, sve reprezentacije će igrati jedna protiv druge, tj. do polufinala će svaka ekipa odigrati šest utakmica. U polufinale plasiraće se četiri prvoplasirane; ekipa koja bude na mestu broj 1 igraće s ekipom koja se plasirala na 4. mesto, a drugi par činiće reprezentacije koje se budu plasirale na 2. i 3. mesto. Polufinalni mečevi igraju se u nedelju 7. avgusta od 14.40 h, meč za treće mesto od 17.00 sati, a finale je zakazano u 18.30 časova.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Počinje PLEJ OF Juniorske lige Srbije

Reprezentacija Srbije svoje mečeve igra prema sledećem rasporedu:

Subota 6. avgust 2016

8.00 h | Holandija – Srbija (teren 1)

9.40 h | Srbija – Češka (teren 2)

13.00 h | Srbija – Španija (teren 1)

17.00 h | Italija – Srbija (teren 2)

Nedelja 7. avgust 2016

8.00 h | Srbija – Rumunija (teren 2)

11.20 h | Slovenija – Srbija (teren 2)

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Luka Popović i Ljubiša Urošević najbolji na turniru "Licem u lice"

Utakmice će se odigrati na dva terena stadiona FK BASK na Carevoj ćupriji, za šta je sajt Sportuzivo.tv, u saradnji sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala, obezbedio direktne prenose svih duela s oba terena koja mogu da se prate na sledećim linkovima: