Stručni štab reprezentacije Srbije u ragbiju 13 odredio je spisak igrača iz domaćih klubova za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. Trener Ljubomir Bukvić i novi specijalni savetnik Daren Higins izabrali su kandidate iz srpskih klubova koji već vredno treniraju dva puta nedeljno u okviru poslednje faze priprema za mečeve protiv Velsa 15. oktobra u Lajneliju, odnosno sa Italijom 22. avgusta u Beogradu.

Povezana vest:  Peruničić u poseti Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Plan je da se u prvih desetak dana priprema između klupskih obaveza radi na fizičkoj spremi, sve do nedelje 14. avgusta za kada je zakazana prijateljska utakmica između seniorske i mlade reprezentacije Srbije u okviru Kupa izazova.

U istom ritmu reprezentativci će nastaviti rad sve do kraja avgusta, odnosno u septembru, sa jedinom pauzom između 10. i 18. septembra kada je planirano finale plej-ofa Prve lige Srbije. Nedelju dana posle klupskog finala, nacionalni tim će imati poslednju zvaničnu proveru pred deule sa Velsom i Italijom – gostovaće Španiji. Španija i Srbija se nalaze u dve različite grupe kvalifikacija, pa će međusobno odmeravanje snaga biti odlična provera za obe reprezentacije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Dve pobede Nevene Ignjatović u disciplini Super G na Krvavecu za završetak sezone

Pre povratka u redove novog francuskog prvoligaša, La Reol, Vladica Nikolić će takođe trenirati sa reprezentacijom, dok će Bukvić i Higins spisak ostalih kandidata iz stranih klubova saopštiti naknadno, a u zavisnosti od njihovih obaveza priključivaće se pripremama nacionalnog tima.

Spisak kandidata iz domaćih klubova: Stevan Stevanović, Stefan Nedeljković, Dalibor Samardžić, Aleksa Radić, Dalibor Vukanović (Dorćol), Dragan Janković, Nikola Srbljanin, Vlado Kušić, Dario Abidninović, Pavle Vojinović, Džavid Jašari (Partizan), Žarko Kovačević, Pero Madžarević, Miloš Đurković (Radnički Nova Pazova), Miloš Zogović, Miodrag Tomić, Miloš Ćalić, Vojislav Dedić, Vladislav Dedić, Soni Radovanović (Crvena zvezda), Đorđe Stošić (Soko Vranje/Radnički Niš) Đorđe Gak (Tašmajdan Tigrovi).

Povezana vest:  SPORT INVALIDA, Srpske maharadže