humanitarna akcijaNovonastali hokejaški klub Beograd rešio je ne samo da ima sportske uspehe, već da se od samog starta pokaže kao društveno-odgovoran klub i zato organizuje prvu u nizu humanitarnih akcija koje će sprovesti ove godine.

„Teddy bear toss“ je akcija kojom će HK Beograd, ali i svi posetioci prve utakmice MOL lige 9. septembra u hali Pionir moći da uvesele mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Svi posetioci koji donesu plišanu igračku na meč sa rumunskom Číkseredom u 17:30h, moćiće besplatno da gledaju utakmicu, dok će posetioci koji kupuju kartu, dobiti igračku zajedno sa njom. Nakon što igrači HK Beograda postignu prvi gol, oficijalni spiker će pozvati publiku da igračke ubace na teren, a one će se potom proslediti u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Povezana vest:  RAGBI 13, Startuju kvalifikacije za SP, poznat širi spisak Srbije

Ukoliko do gola ne dođe u prvoj trećini, igračke će se bacati na samom kraju iste. Ovim putem HK Beograd želi da makar malo uveseli mališane iz Zvečanske, koji će imati priliku da tokom cele sezone prate utakmice Beograda, jer će im biti obezbeđeno 50 ulaznica za svaki meč.

– Naša ustanova podržava sve aktivnosti humanitarnog tipa, pogotovo što je sport bitan aspekt za domsku populaciju. Naša želja jeste da se što više momaka i devojaka uključi u neku sportsku aktivnost u skladu sa njihovim mogućnostima. Između ostalog, priča Doma u Zvečanskoj i jeste da sportisti intezivno podržavaju decu bez roditeljskog staranja, tako da nas akcija HK Beograda ne iznenađuje i interesantno je da se deca motivišu za bavljenje sportom i da prate naše uspešne sportiste kroz podršku koju im pružaju – rekao je direktor Zvečanske Zoran Milačić.

Povezana vest:  Kriket federacija Srbije u poseti KK "Gale" iz Šri Lanke

I predsednik HK Beograda Marko Kovačević, izrazio je veliko zadovoljstvo što klub na ovaj način ima priliku da otvori sezonu.

– Neizmerno nam je zadovoljstvo što ćemo prvu utakmicu HK Beograd početi jednom, ovako lepom, akcijom. Ona oslikava jedan od ključnih ciljeva koji smo imali na umu kada smo osnovali klub. HK Beograd je već najavio da će koristiti svaku priliku da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a nama kao ljudima i kao sportistima je najprirodnije da prvo pomognemo deci. Nadamo se da će ovaj mali gest razveseliti bar neke od njih, a svi mališani moraju da znaju da će uvek imati drugare u redovima HK Beograda. Ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje hokeja i one koji bi to da postanu, da ponesu plišanu igračku sa sobom 9. septembra i uz besplatan ulaz razvesle mališane iz Zvečanske – rekao je Kovačević.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Predstoje borbe za zlato, u subotu sa Belgijom za potvrdu medalje