Hokejaški klub Beograd doživeo je i drugi poraz u MOL ligi, ovog puta od rumunskog Korona Brešova 5:1. Međutim, uprkos velikoj rezultatskoj razlici, Beograđani su uspeli da pokažu jak karatker i da završe druge dve trećine u svoju korist. Ono što posebno raduje je i povratak publike na tribine ledene hale Pionir, s obzirom na pristojnu popunjenost istih.

Trener Beograđana Krister Dreberg, rekao je da nije sve crno nakon ovog poraza i da ekipa ima dosta pozitivnih stvari da izvuče.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Japanac Ito najbolji na skakaonici u Trondhajmu

– Pre svega rešili smo dve trećine u našu korist, pokazali smo snagu i ovaj rezultat nije previse verodavan. Dali su nam brze golove, a ekipa je još uvek rovita od prethodnog meča. Ipak, treba spomenuti da je ovo projekat koji neće napraviti rezultate preko noći i da je potrebno puno rada kako bi se oni ostvarili – rekao je Dreberg.

Kapiten ekipe Dimitrije Filipović je bio malo oštriji na rečima, rekavši da je ekipa sada videla gde stoji.

Povezana vest:  ZOI 2010, Vesti iz Vankuvera

-Ovo je trenutno realno stanje naše ekipe, ali to ne znači da nećemo raditi da to promenimo. Preostaje nam puno rada, nije ovo rezultat koji smo zaslužili ali nemamo izbora sada, fokusiramo se na sledeći meč -.

Martin Lakroks, trener Korone Brašov izuzetno je zadovoljan izdanjem njegovog tima na svom debiju.

– Ovo mi je prvi meč u MOL ligi i drago mi je što sam započeo pobedom ovu avanturu. Beograd je nov tim i siguran sam da će nas kasnije u sezoni dobro namučiti. Biće oni u redu, lep je ovo projekat. Što se tiče same utakmice, držali smo naš tempo od početka do kraja i to nam se isplatilo. Sada se okrećemo meču u ponedeljak kako bi pokušali da nastavimo pozitivan niz – zaključio je on.

Povezana vest:  Plušenko uspešno startovao na prvenstvu Rusije

HK Beograd sada kreće na put u Mađarsku, gde će narednog vikenda odigrati dve utakmice.