Petak i subota bili su rezervisani za završne mečeve u borbi za naslov najboljih u softbolu, disciplina slou pič. Ekipa Aligatorsa iz Sombora postala je prvak Srbije, dok je ekipa Đulijano, prvak Beograda. Disciplina slou pič je veoma atraktivna, jer u ekipama podjednako nastupaju mladići i devojke.

Bilo je veoma zanimljivo gledati u petak mečeve na terenima SC Lokomotiva. Aligatorsi (Sombor) i 4 lava (Sremski Karlovci) su finalne mečeve izborili, posle tri runde takmičenja, koja su održana u Inđiji, Bačkom Jarku i Novom Sadu. Aligatorsi su predvođeni trenerom Đorđem Mitrovićem bili bolji u finalnoj seriji. Igralo se na dve pobede, a Aligatorsi su slavili 5:1 i 11:4. Ekipu 4 lava predvodio je licencirani trener softbola Milan Đorđević, inače kapiten reprezentacije Srbije u slou piču. Posredstvom kanala Sport uživo, svuda u svetu mogla su se direktno gledati ove dve utakmice.

Povezana vest:  Čestitka ministarke Marić za Stojića i Beđika, šampione Starog kontinenta u veslanju

U subotu su se za naslov najboljeg u Beogradu borili Đulijano, Lokomotiva i Svet sporta ’’skorpions’’. Mečeve je pratio predsednik Sportskog saveza Beograda, Vlada Krstivojević. On je dobio plaketu, zbog podrške razvoja softbola, koji je ponovo postao olimpijski sport.

U Softbol savezu Srbije planiraju nove aktivnosti. Veliku zahvalnost daju Ministartsvu omladine i sporta i gradskom sekretarijatu za sport Beograda. U planu je novo školovanje trenera na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Novom Sadu. A za kraj novembra predstoji predstavljanje na Sajmu sporta, koji se organizuje od 25. do 27. novembra.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Poraz Partizana u prvom meču finala plej – ofa