Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je danas da je cela ekipa, uključujući i vozača Luisa Hamiltona održala kratak sastanak o dešavanjima u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije, tokom koje je Britanac morao da odustane zbog kvara motora.

-Svi smo zajedno u ovome, mehaničari i inženjeri. Ova ekipa je uvek mogla dobro da se oporavi, u ekipi je sjajan duh i moramo da nastavimo da se borimo, da ne izneverimo Luisa i Nika – rekao je Volf, preneo je Skaj Sports.

Hamilton je odustao u 41. krugu današnje trke na stazi Sepang pošto mu je eksplodirao motor. On je posle trke rekao da će tražiti odgovore od Mercedesa zbog čestih kvarova na njegovim motorima.

-Moraćete sa njim da razgovarate. Imali smo kratak sastanak i jasno je zbog čega traži objašnjenje. Nema reči kojima bismo mogli da objasnimo. Stalno se dešavaju kvarovi, ovo je mehanički sport. Naravno da je frustriran dešavanjima. Nema racionalnog objašnjenja, pa vam svakakve stvari padaju na pamet. Ono što je rekao na sastanku za ekipu je zaista sjajno. Shvatam njegovu prvu reakciju posle incidenta – rekao je Volf.

Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg osvojio je treće mesto, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena, pa je stekao 23 boda prednosti u generalnom plasmanu.

Povezana vest:  VN AUSTRALIJE, Baton: Veliki dan za mene i tim

Čelnik Mercedesa legendarni Niki Lauda rekao je da je ekipa izneverila Luisa Hamiltona.

-Uznemiren sam zbog sebe i moje ekipe pošto nismo smeli da ga izneverimo kvarom na motoru. To je bio novi motor, nije bio stari. Ne znam šta je pošlo naopako, radićemo da to popravimo. Voziću ga u Japan mojom avionom. Nadam se da ću moći da ga ohrabrim. Šampionat je gotov kada se završi poslednja trka, 23 boda zaostatka jeste mnogo, ali nikad se ne zna. Ništa nismo uradili protiv njega. Imamo ljude koji rade za njega, ponosni smo na Luisa – rekao je Lauda za Skaj.

Povezana vest:  Bron: Rozberg mora da izbori isti status kao Šumaher

Naredna trka u šampionatu voziće se u nedelju od 7 časova za Veliku nagradu Japana.