Nakon skoro dvomesečne pauze zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine, domaći ragbi 13 se vraća u klupske okvire. Sledi rasplet u Prvoj ligi Srbije, pošto ovog vikenda startuje plej-of, utakmicom polufinala između Partizana i aktuelnog prvaka, Dorćola.

Meč koji se igra u nedelju 6. novembra (13.30) na stadionu FK Polet u Jajincima repriza je prošlosezonskog finala, pošto su crno-beli ponovo osvojili drugo mesto u regularnom delu šampionata iza Crvene zvezde. Sa druge strane, razočarao je branilac trofeja kome je treće mesto u ligaškom delu takmičenja najlošiji plasman u istoriji kluba, tako da se ove sezone nisu direktno plasirali u finale i prvi put će igrati polufinale u plej-ofu.

Dorćol je imao dosta problema i sa povredama i sa formom, pa će morati dobro da se pomuči da prvi put ove sezone dobije Partizan, pošto su ih crno-beli oba puta dobili u ligi – 30:20 u 1. kolu, odnosno 32:28 u finišu regularnog dela sezone. Poslednji poraz je bio ujedno treći u nizu uoči pauze za Dorćolce jer su prethodno izgubili dva puta vezano od lidera šampionata, Zvezde – u finalu Kupa i prvenstvu.

Povezana vest:  Linzi Von trenirala veleslalom

– Liga je malo bila u drugom planu zbog reprezentacije, ali to ne umanjuje našu želju da izvučemo ovu sezonu u kojoj realno nismo igrali dobro. Posle godina dominacije protivnici su napredovali, pa je na nama da pokažemo da se ni mi nismo opustili – poručuje kapiten Dorćola Dalibor Vukanović.

Crno-beli inače sve do ove sezone nisu imali nijednu pobedu protiv protivnika u ovogodišnjem polufinalu. Prošle sezone ove ekipe su igrale finale plej-ofa koje je pripalo Dorćolu 50:34, tako da Partizan još uvek nema osvojen nijedan trofje u istoriji kluba.

Povezana vest:  SPORT ZA SVE, U SUSRET 19. OPEN SKI FESTU, Kopaopnik čeka rekreativce

–   Nije sve bilo idealno ove sezone, međutim to sve može da se zaboravi ako uspešno završimo plej-of. Biće jako teško jer treba i treći put dobiti u jednom šampionatu istog protivnika koji iza sebe ima veliko iskustvo – rekao je trener Partizana Admir Hadžić.

Prvi vikend plej-ofa preskače lider prvenstva Crvena zvezda kojoj je dominatna igra u regularnom delu sezone donela direktan plasman u veliko finale koje će se igrati narednog vikenda (12. i 13. novembar). Crveno-beli traže svoju drugu titulu u istoriji kluba, a već su ove sezone osvojili Kup i Superkup Srbije, pa ako još trijumfuju i u Prvenstvu u ragbiju 9 mogu da ponovo uspeh Dorćola od prošle godine i osvoje sve trofeje u jednoj sezoni. Zvezda je uz Dorćol jedini šampion u modernoj istoriji srpskog ragbija 13, pošto su Dorćolci ukupno osvojili 13 titula prvaka države.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Svetsko prvenstvo U20: Počele pripreme za Logronjo, u sredu prvi test protiv Hrvatske

Uoči starta plej-ofa iz Ragbi 13 federacije Srbije stigle su još dve vesti – u Kupu Beograda titulu je odnela ekipa Novog Beograda koja je u finalu bila bolja od Zemuna (50:8). Takođe, Svetska ragbi liga federacija objavila je najnoviju rang listu nacionalnih timova na kojoj reprezentacija Srbije drži 11. mesto.