Ekipa Džon Rizman ovogodišnji je pobednik Rizman kupa, tradicionalne revijalne utakmice kojom zvanično startuje nova sezona u srpskom ragbiju 13. Izabranici Slobana Manka osvojili su peto izdanje Kup koji se igra u čast legendarne ragbi porodice Rizman, savladavši tim Bev Rizman trenera Dalibora Vukanovića sa 22:16 (10:6).

Na terenu sa vešetačkom travom na BASK Areni na Carevoj Ćupriji u Beogradu viđena je atraktivna i brza utakmica i najbolji igrači iz domaćih klubova pokazali su da spremno ulaze u klupsku sezonu koja počinje sledećeg vikenda utakmicom Superkupa Srbije između Dorćola i Crvena zvezde. Sa ovom pobedom, tim Džon Rizman smanjio je prednost u ukupnom skoru na 3:2 u pobedama.

Nije se dugo čekalo na prve poene u ovogdišnjem Rizman kupu – tim Džon Rizman je u 2. minutu poveo esejem povratnika posle povrede Stefana Ilića, odnosno uspešnim pretvaranjem Džavida Jašarija (6:0). Svega šest minuta kasnije prednost je smanjio igrač godine u srpskom ragbiju 13, Vladimir Milutinović, svojim prvim esejem na utakmici. Vojislav Dedić nije uspeo da pogodi iz teške pozicije, pa je tim Džon Rizman i dalje vodio (6:4).

Povezana vest:  Felps odgovorio Čaviću: Tvoj komentar je nepristojan

Preokret ekipi Bev Rizman doneo je ponovo Milutinović, koji je u 14. minutu kao brzi voz protutnjao krilu i postigao svoj drugi esej, da bi zatim Vojislav Dedić bio precizan za dodatnih dva poena. Međutim, što se tiče poena ekipe su na kratko tu stale, pa je do poluvremena ostalo 10:6.

Nova promena rezultata usledila je već na startu drugog poluvremena. U centru pažnje bio je reprezentativac Miodgra Tomić koji u 43. i 50. minutu dva puta poentirao, što je uz jedno pretvaranje Jašarija donelo vođstvo ekipi Slobodana Manka od 16:10. Ipak, Tim Bev se pa je u 60. minutu usledilo novo izjednačenje: Miloš Zogović je postigao esej, Dedić pretvaranje – 16:16.

Povezana vest:  Težak pad Lindzi Von u superveleslalomu

Trenutak odluke dogodio se tri minuta kasnije, Aleksandar Pavlović se odlično probio po krilu i postigao četvrti esej za svoj tim. Džavid Jašari uspešno je realizovao pretvaranje i postavio konačnih 22:16.

„Iznenađujuće kvalitetna utakmica za početak sezone. I meni i kolegi Vukanoviću, čini se da je ova današnja utakmica bila mnogo kvalitetnija nego ona pre godinu dana. Odbrane su bile sjajne. Imali smo u prvom delu problema, pre svega da zaustavimo odličnu organizaciju igre Vojislava Dedića, ali kako je vreme proticalo, igrali smo sve bolje i kvalitetnije, i na kraju zasluženo stigli do trijumfa“ izjavio je trener pobedničke ekipe Slobodan Manak, inače generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije.

Povezana vest:  Sastanak sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije

TIM DŽON RIZMAN – TIM BEV RIZMAN  22:16 (6:10)

Eseji: Tomić (2), Pavlović, Ilić (Tim Džon Rizman) – Milutinović (2), Zogović (Tim Bev Rizman).

Golovi: Jašari 3/4 (Tim Džon Rizman) – Vojislav Dedić 2/3 (Tim Bev Rizman).

TIM DŽON RIZMAN: Trifunović, Bitići, Pavlović, Tomić, Đurđević, M. Ilić, Jašari, Šćepanović, Vladislav Dedić, S. Ilić, Srbljanin, Bibić, Živković. Rezerve: Kosanović, Abidinović. Trener: Slobodan Manak.

TIM BEV RIZMAN: Zogović, Docić, Ristić, Madžarević, Milanović, Vojislav Dedić, V. Milutinović, Radić, Štrbac, Devetak, Ivanović, Dodić, Nedeljković. Rezerve: D. Milutinović, Ristić. Trener: Dalibor Vukanović.

Stadion: BASK Arena, gledalaca: 50. Sudija: Radoslav Novaković, pomoćnici: Dušan Virc i Ivica Đorđević.