Zorana Arunović i Damir Mikec su petog dana Svetskog kupa u Gabali (Azerbejdžan) stigli do polufinala  u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem. Na kraju su podelili sedmo i osmo mesto.  Ova atraktivna disciplina još uvek nije zvanična u svetskim kupovima, ali od OI u Tokiju 2020. ulazi u olimpijski program.

U kvalifikacijama je startovao čak 31 par. Mikec i Arunovićeva, dvostruki i aktuelni evropski šampioni, su u kvalifikacijama (u kojima svaki član tima puca po 25 dijabola) pogodili 482 kruga i kao drugoplasirani ušli u polufinale. Naš drugi miks Bobana Veličković i Dimitrije Grgić je „ubio“ 475 krugova i u izjednačenoj borbi za plasman među osam najboljih ostao bez finala na 12. poziciji.

Povezana vest:  Poseta čelnika Sportskog saveza Srbije ambasadi Indonezije

U polufinalu, u kome je osam najboljih miks timova podeljeno u dve grupe od po četiri para, takmičenje se odvija po sistemu eliminacija. Posle osme serije ispada četvrtoplasirani, a u tom trenutku tandem Arunovićeva – Mikec je imao najslabiji rezultat u svojoj grupi i završio takmičenje. Prvo mesto u grupi osvojila je Rusija, a slede Iran, Kina i Srbija. Najbolja ekipa u drugoj grupi bila je Indija, ispred Francuske, Ukrajine i Nemačke.

Povezana vest:  Streličarstvo, Luka Popović eliminsan u prvom krugu na SP u Legnici

U meču za zlato Indija je pobedila Rusiju, a Francuska je bila bolja od Irana u duelu za bronzu. Srbija je podelila sedmo i osmo mesto sa Nemačkom.

Za indijski tim gađali su Hena Sidu, prvakinja Azije vazdušnim pištoljem, i Đitu Rai, vicešampion planete MK pištoljem slobodnog izbora.

U prepodnevnom deliu programa petog dana na vatrenu liniju od srpskih takmičara izašla je i Andrea Arsović, koja je u drugoj grupi eliminacija MK puškom iz trostava (3 puta 20 metaka) sa 571 krugom zauzela 29. mesto i plasirala se u sutrašnje kvalifikacije, u kojima će gađati 55 takmičarki.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Sutra počinje Ritam kup