direktor u ostavci Zoran DragovicKUGLANJE

 

Direktor reprezentacije Zoran Dragović podneo ostavku

 

Direktor kuglaških reprezentacija Srbije Zoran Dragović, podneo je uoči Šampionata sveta za juniore u maju u Rijeci ostavku na sednici Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije.

O razlozima, tada, nije želo da govori, ali je po završetku sezone, odlučio da otkrije zašto se povukao sa funkcije, koju je, kako kaže, veoma uspešno obavljao skoro dve godine:

– Pred Šampionat sveta u Rijeci nisam želeo da govorim jer sam smatrao, kao sportista i sportski radnik, da ne bi bilo dobro da unosim nervozu i nemir u reprezentaciju. Mislim da sam postupio ispravno, reprezentacija je otputovala u miru i postignut je veliki uspeh. Najviše me je, međutim, pogodilo to što je na tom sastanku, određena delegacija KSS i za mene nije bilo mesta, a da je u njoj bio „večiti“ vođa puta Milan Ostojić, koji je, a ne mora, uključen u svaku akciju KSS. Odmah moram da kažem da sam ulogu direktora prihvatio pre svega kao stručnu, da budem uz kuglaše i stručni tim na takmičenju i da im pomognem u svakom pogledu. Predsednik KSS Uroš Dragojlović je rekao da ne mora da direktor bude na svakom takmičenju. Ovo me je pogodilo, emotivno sam reagovao i podneo ostavku, ali to nije jedini razlog…

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan sutra protiv Triglava, Ambruž napustio klub

Dragović je ukazao i na razmimoilaženje u shvatanju finkcije direktora sa  predsednikom KSS Urošem Dragojlovićem.

– On me je i najviše razočarao, jer nije bilo prave saradnje između direktora i predsedinka. Nekoliko puta sam tražio od njega da razgovaramo, uoči akcija i sastanaka UO KSS o veoma ozbiljnim temama vezanim za reprezentaciju i nikada me nije pozvao. Smatram da direktor u reprezentaciji nije samo osoba koja će da donese novac za određenu akciju ili za savez kako mnogi članovi UO KSS žele da predstave. Shvatio sam moju ulogu, pre svega, kao važnu kariku i vezu između stručnog štaba i saveza. Na SP u Minhenu 2009. kada je seniorska reprezentacija Srbije postala šampion sveta, a kadetkinje osvojile svetsku bronzu, kao direktor učestvovao sam u radu stručnog tima, prisustvovao sastancima i bio uključen u sve aktivnosti štaba. Niko nije imao ništa protiv, mislim da je taj moj pristup imao podršku i igrača i da je stvorena odlična atmsofera. Posle šampionata, atmosfera se pogoršala, pojedinaca su smatrali da su oni zaslužniji od drugih i da su više uradili. Što se tiče doprinosa u finansijskom pogledu, obezbedio sam prevoz za SP u Lincu na početku mog mandata i prvi sam preko poslovih veza „doveo“ našeg renomirnog prevoznika Lastu u KSS. Međutim, za SP u Rijeci prevoz je ugovarao Dragojlović, a mogu samo da kažem da bih ja, možda, uspeo da dobijem povoljniji aranžman.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Određeni juniorski timovi za EP u Mariboru

Kao ilustraciju svog rada sa stručnim štabovima, Dragović je naveo da je insistirao da Miloš Radojičić bude u reprezentaciji na SP u Nemačkoj, jer je kao juniorski prvak sveta u paru sa Zavarkom to zaslužio:

– U razgovorima sa selektorima izneo sam argumente i prihvatili su ih. Da nije bilo mene, ovaj sjajni mladi igrač ne bi doživeo najlepše trenutke za svakog sportistu, da se popne na najviši stepenik pobedničkog postolja.  Zbog toga sam i od članova Upravnog odbora KSS tražio da poštuju sve što sam uradio za savez i reprezentacije. Pogodilo me je i to što nisam bio uključen i u izbor novog sručnog štaba za SP u Rijeci, kao i Sručnog saveta KSS, jer mislim da kao direktor reprezentacije moram da se, makar upoznam, sa stručnjacima i trenerima sa kojima bih sarađivao.Otvoreno kažem da je Stručni savet KSSu kome su Gajinov, Jocić i Ilija Ramić, sramota za srpsko kuglanje, a da nam se zbog izbora Perišića za selektora kadeta čudi cela kuglaška Srbija! To je kap koja je prelila čašu. Oni će mi zbog ove izjave sigurno zameriti, ali smatram da u izboru struke previše ima glasačkih mašina, a premalo pravog vrednovanja znanja, kuglaškog staža i iskustva.

Povezana vest:  RAGBI 13, Dorćol osvajač Superkupa Srbije

Na kraju Zoran Dragović je istakao:

– Kao predstavnik pet beogradskih klubova, bio sam kandidat za člana UO KSS. Odrekao sam se tog mesta zarad funkcije direktora reprezentacija, misleći da mogu više da doprinesem. Smatram da sam dosta uradio i najvažnije mi je da su mi priznanje za rad odali reprezentativci, sa kojima imam veoma dobre odnose i koji me uvažavaju. Sada ću se okrenuti radu u Partizanu. Napravili smo dobar tim, pokušaću da obezbedim i stabilno finansiranje i da ove godine jurišamo na duplu krunu i izlazak na svetske staze.